Nytt sviende Liverpool-tap

ØDELA: Steven Gerrard ødela for sitt eget lag da han laget straffe like etter at Liverpool hadde redusert mot Aston Villa mandag kveld. Dermed gikk bortelaget opp til 3-1 og avgjorde kampen. Foto: EPA/Scanpix.

<pLiverpool har fått en grusom start på årets sesong med to tap på tre kamper. Mandag kveld tok Aston Villa med seg alle poengene fra Anfield. </p

LIVERPOOL-ASTON VILLA 1-3:

(ABC Nyheter) Aston Villa sjokkerte Liverpool i mandagens kamp og ledet 2-0 til pause. Et selvmål av Lucas og en heading fra Curtis Davies sørget for ledelsen. Det var stort sett det bortelaget hadde skapt hele omgangen, men det er som kjent ikke ulovlig å være effektiv.

I andre omgang trykket Liverpool voldsomt på og Fernando Torres reduserte. Det var rimelig forgjeves da Steven Gerrard laget straffe like etter, og Ashley Young økte ledelsen for bortelaget.

Mange og enorme sjanser til tross, Aston Villa holdt unna, var disiplinerte og vant.

Bare Liverpool fra start

Liverpool kom raskt ut av startblokkene i mandagens kveldskamp. Fernando Torres slo en ball mot Yossi Benayoun og Villa-keeper Brad Friedel var ubesluttsom. Det gjorde at Banayoun vippet ballen over keeper, men like utenfor.

Hjemmelaget fortsatte å ha trykket, og den neste store muligheten kom etter ni minutter. Nevnte Torres og Benayoun, samt Steven Gerrard fikk alle store muligheter fra fire meter. Samtlige avslutninger var svake og ble blokkert.

Fram mot halvtimen fortsatte Liverpool å male på. De hadde så definitivt banespillet, men de helt store mulighetene uteble.

Selvmål

Etter 34 minutter var det istedet Aston Villa som tok en overraskende ledelse. Det startet med et frispark fra Ashley Young midt på Liverpools halvdel. Innsvingeren traff hodet til Lucas som var uheldig og sendte ballen i eget mål.

Få minutter senere fikk Torres en stor sjanse til å utlikne. Glen Johnson fant den spanske superspissen i feltet og Torres brant til. Brad Friedel fikk opp hendene og gitt til corner.

På overtid i første omgang ble tingenes tilstand drastisk forverret for Rafa Benitez og hans gutter. Aston Villa fikk corner og Curtis Davies knuste både Torres og Jamie Carragher på første stolpe. Headingen var god og Jose Reina måtte se ballen gå inn over hodet.

Med det blåste dommer Martin Atkinson av en omgang hvor Aston Villa sjokkerte Anfield-publikummet og hvor manager Benitez fikk mangt å tenke på.

Villa holdt stand

Liverpool som tapte åpningskampen mot Tottenham før de smadret Stoke, gikk høyt ut i andre omgang. Etter 47 minutter måtte Friedel dra fram en flott redning for å stoppe Gerrard. Kapteinen ble spilt fri på ni meter og klinket til, men den amerikanske keeperkjempen stoppet skuddet.

Etter en times spill kom Dirk Kuyt fryktelig nærme da han headet i stolpen fra kort hold. Like etter avsluttet nederlenderen i nettveggen etter et godt løp mot bakerste stolpe.

Aston Villa lå på sin side lavt, men spesielt Reo-Coker var med på kontringer når det bød seg en mulighet.

Fikk sin redusering

Liverpool fortsatte å trykke på og 25 minutter før slutt skrek Torres på straffe etter en duell i feltet, men dommeren lukket ørene. Så smalt Gerrard til på sedvanlig vis fra nærmere 20 meter, men Friedel rakk å reagere og stoppet skuddet.

Etter 71 minutter fikk Liverpool lønn for strevet. Insua kom fram på venstresiden av straffefeltet og fikk tuppet kulen inn til Torres som satt ballen i mål like under tverrleggeren. På benken sto Benitez og ga direksjoner om å bare male på videre.

Men Liverpool gjorde det motsatte da Steven Gerrard feide ned Nigel Reo-Coker i motsatt straffefelt like etter. Straffen var udiskutabel og Ashley Young gjorde ingen feil.

Strålende Friedel

Ti minutter før full tid gikk Kuyt ned i feltet og ønsket et skudd fra krittmerket for Liverpool, men til ingen nytte. All motgang til tross fortsatte likevel stormløpet. Ny redning på streken og en nesten-scoring for Kuyt fulgte de neste sekundene.

Like før full tid måtte Brad Freidel igjen i aksjon. Først reddet han et heading fra Torres før han var flott med på et knallhardt skudd fra Glen Johnson.

Dermed ble det ikke flere scoringer på Anfield og Liverpool er allerede seks poeng bak Chelsea, mens Aston Villa innkasserte sine første poeng med en meget sterk borteseier.