Tiltalen i lommemann-saken er klar

Tiltalen mot Erik Andersen også kalt "lommemannen" er klar. Her den tiltalte fanget på et overvåkningskamera. Foto: Politiet / SCANPIX
Tiltalen mot Erik Andersen også kalt "lommemannen" er klar. Her den tiltalte fanget på et overvåkningskamera. Foto: Politiet / SCANPIX

<pDen 57 år gamle mistenkte Erik Andersen er tiltalt for 68 seksuelle overgrep mot unge gutter. I tillegg er han tiltalt for brudd på våpenloven. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Statsadvokateembete offentliggjorde Lommemann-tiltalen mandag klokken 12.30.

Lommemannen er tiltalt for overgrep eller forsøk på overgrep mot 66 gutter. To av tilfellene gjelder ifølge tiltalen voldtekt, og i disse tilfellene er han også siktet for seksuell omgang med mindreårige, som dermed fører til 68 tiltalepunkter.

Seksuell omgang

Den ene voldtekten skal ha skjedd ved en skole i Hordaland i 1999, mens den andre skal ha skjedd ved en campingplass i Valdres i 2005.

Han er også tiltalt for fire tilfeller av seksuell omgang med barn under 14 år der den seksuelle omgang likestilles med samleie (hvor voldtektene utgjør to av tilfellene), og 11 tilfeller av seksuell omgang med barn under 14 år.

- Fem overgrep på én dag

De resterende tiltalepunktene gjelder forsøk på utuktig omgang med barn under 14 år, samt ett tilfelle av forsøk på seksuell omgang med et barn under 16 år.

Fem av tilfellene skal ifølge tiltalen ha funnet sted i et tidsrom på 2 timer og 20 minutter den 21. november 2005 i Oslo.

Overgrepene skal ha skjedd i perioden 1999 til 2006. 24 av tilfellene skal ha funnet sted i 2003.

Påstand om forvaring

Han er i tillegg tiltalt for seks tilfeller av brudd på våpenloven, som blant annet innbefatter ulovlig erverving og oppbevaring av skytevåpen, springkniver, elektrosjokkvåpen og tåregass.

Det heter i tiltalebeslutningen fra Statsadvokatene i Oslo at det tas forbehold om å nedlegge påstand om erstatning til ofrene og at det kan bli nedlagt påstand om forvaring for mannen.

Personvernpolicy