Tar opp kampen mot Lula

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml>&#60;![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml>&#60;![endif]--> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:Arial; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Vanlig tabell"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> &#60;![endif]--> <p class="MsoNormal">I likhet med Marina Silva (t.v.) er også Fernando Gabeira (t.h.) en person som har fått mye medieoppmerksomhet hele sitt politiske liv.</p>
I likhet med Marina Silva (t.v.) er også Fernando Gabeira (t.h.) en person som har fått mye medieoppmerksomhet hele sitt politiske liv.

En av verdens argeste regnskogaktivister, Brasils tidligere miljøvernminster og Sofiepris-vinner Marina Silva, snur ryggen til Lula for å kunne bli Brasils neste president.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er Marina Silva

Maria Osmarina Marina Silva Vaz de Lima ble født i 1958 og vokste opp som en av 12 søsken i en fattig gummitapperfamilie i delstaten Acre. I slutten av tenårene fikk hun jobb som hushjelp i delstatshovedstaden Rio Branco. Den analfabete ungjenta klarte å lære seg å lese og fikk skoleplass. Senere begynte hun å studere historie på universitetet. Hun ble politisk engasjert og lot seg særlig inspirere av ideene til gummitapperen og miljøaktivisten Chico Mendes.

I 1994 ble hun med rekordoppslutning valgt til senator i Brasils nasjonalforsamling, som den første fra en gummitapperfamilie og som den yngste kvinnen noen sinne. Hun var 36 år gammel. President Lula utnevnte henne til miljøvernminister i 2003.

Det ble aldri noen enkel jobb for Silva. Hun tok over et svakt departement med mektige motstandere, både blant kvegbønder og i næringslivet. Likevel klarte Silva å bygge allianser og på denne måten redusere avskogingen i Amazonas til et rekordlavt nivå. Silva gikk av som miljøvernminister i 2008, men klarte å få Lulas regjering til å forplikte seg til den største redningsaksjonen for regnskogen noen sinne i Brasil.

Kilder:
Marina Silvas hjemmeside
Sofieprisens hjemmeside

PARTIDO VERDE:

Partido Verde (PV) betyr det grønne partiet. Partiet ble grunnlagt av Fernando Gabeira i 1986. Brasils nåværende miljøvernminister Carlos Minc var også med å grunnlegge partiet, men han har siden gått over til Lulas parti PT.

I likhet med Marina Silva er også Fernando Gabeira en person som har fått mye medieoppmerksomhet hele sitt politiske liv. Det til tross for at han representerer det som så langt har vært et lite og relativt ubetydelig parti. Under militærdiktaturet i Brasil i 1969 var Gabeira med på å kidnappe USAs ambassadør til Brasil. Han ble skutt, fengslet og landsforvist etter den dramatiske hendelsen.

I 1973 kom han til Sverige som politisk flyktning, og her ble han i seks år. Gabeira har brukt Skandinavia som inspirasjon i utformingen av sin politiske plattform, både når det gjelder kollektivtransport og barnehager. I fjor tapte han borgermestervalget i Rio de Janeiro med under to prosentpoeng til rivalen Eduardo Paes.

- Jeg lærte mye i Sverige, og er veldig takknemmelig for det jeg opplevde der, sa Gabeira under valgkampen i Rio de Janeiro i fjor høst. Han er også en av landets mest profilerte miljøaktivister.

Marina Silva kan nå bli PVs første senator. Partiet har 14 representanter i Representantenes hus, blant dem Fernando Gabeira, og bare én borgermester i by av noe særlig størrelse. Det er Micarla de Souza i Natal i Nordøst-Brasil.

Gabeiras hjemmeside og blogg

PVs hjemmeside

RIO DE JANEIRO (ABC Nyheter): I forrige uke kunngjorde Marina Silva at hun melder seg ut av PT, det sosialistiske arbeiderpartiet til president Luis Inácio Lula da Silva. Lulas partifeller har i flere uker forsøkt å overtale Silva til å bli. Uten å lykkes. Marina Silvas utrettelige kamp for miljøet og for bevaringen av den brasilianske regnskogen har blitt lagt merke til internasjonalt, men nå har Lula altså mistet ett av sine sterkeste kort i miljøkampen, sitt miljøalibi fremfor noen.

I et brev til partiledelsen i PT skriver Marina Silva at partiet ikke lenger legger til rette for fremskritt i miljøsaken.

- Slik jeg ser det, mangler det politiske betingelser for ytterligere fremskritt og for å gjøre miljøsaken til en hjertesak for regjeringen, skriver Silva i brevet (portugisisk).

Les også: Sofieprisen overrakt Marina Silva.

- Lei miljømotstand

Marina Silva har vært tilknyttet PT siden 1985, og legger ikke skjul på at det var en vanskelig beslutning for henne å forlate PT.

- Med PT har jeg vært med på å gjøre drømmen om et demokratisk Brasil til virkelighet. Jeg har opplevd sosiale framskritt, en prosess som toppet seg med Lulas valgseier i 2002. Jeg fikk æren av å være miljøvernminister i Lulas regjering og jeg har utrettet mye i miljøspørsmålet, skriver Silva.

- Men nå opplever jeg at ikke bare PT, men politiske partier flest og også en rekke sektorer i samfunnet reagerer med motstand på reformer og forslag som medfører at de må gå bort ifra sine miljøfiendtlige praksiser, og de utøver press slik at disse skadelige praksisene opprettholdes, skriver Silva.

Silva har ennå ikke bekreftet at hun går til miljøpartiet Partido Verde, men hun har hele tiden vært åpen om kontakten hun har hatt med partiledelsen i PV. Siden forrige uke har Marina Silva og PV-ledelsen møttes flere ganger, og hos PV har Marina Silva fått løfter om at kampen for miljøet blir partiets hovedsak i valgkampen.

- Miljøspørsmålet vil få tyngde i valgkampen, men vil ikke bli det eneste temaet. Vi skal ha en pragmatisk tilnærming, sier PVs grunnlegger og mest profilerte politiker, Fernando Gabeira, til avisen Folha de São Paulo.

Det er nå ventet at Silva melder overgang til PV innen utgangen av august, og i løpet av kort tid kommer hun trolig også til å offentliggjøre sitt kandidatur til presidentvalget.

Gikk i protest

Det er ikke første gang Marina Silva viser Lula ryggen, og det er heller ingen hemmelighet at Silva i lang tid har vært frustrert over Lulas miljøpolitikk. Hun trakk seg som miljøvernminister i fjor, i protest mot den økende motstanden hun møtte både blant egne ministerkolleger og i samfunnet for øvrig. Marina fikk regjeringen til å vedta en ny og offensiv tiltaksplan som skulle redusere avskogingen i Amazonas, og med dette ertet hun på seg en rekke sterke samfunnsaktører.

For Silva var det ikke aktuelt å forhandle seg frem til kompromisser med sine meningsmotstandere og hun valgte i stedet å trekke seg fra ministerposten.

I mai i år led Marina Silva et nytt, tungt nederlag i Senatet, da Senatet vedtok å myke opp lovene som regulerer eierskap i Amazonas, og som privatiserer store landområder. Silva kalte loven et tilbakeskritt for regnskogen.

Store sprik

Mens miljøbevegelsen nå jubler over utsiktene til å kunne få Marina Silva som president, spriker meningsmålingene. En måling som ble utført i juli, da ryktene først begynte å svirre, gav henne støtte fra 24 prosent av velgerne, mens en ferskere måling utført i midten av august gir henne en oppslutning på fattige tre prosent. Opposisjonskandidaten José Serra leder på begge målingene med over 30 prosents oppslutning.

Det er uansett klart at Lulas kronprinsesse Dilma Rousseff trolig vil tape mange PT-stemmer dersom Marina Silva stiller til valg neste år.

En annen av Lulas eks-ministre, som også vet å begeistre folkemassene, er den folkekjære artisten Gilberto Gil. Han var Lulas kulturminister i en periode, og har hele tiden vært en av Marina Silvas nærmeste støttespillere. Nå antyder Gil at han godt kunne tenkte seg å være visepresident under Marina Silva, og det vil uten tvil gi henne vind i seilene.

Prisbelønnet

Marina Silva er svært anerkjent for sitt miljøengasjement i Brasil. I Senatet representerer hun delstaten Acre, og en av hennes store inspirasjonskilder var Chico Mendes, gummitapperen som ble brutalt myrdet i 1988, på grunn av sin ustoppelige kamp for bevaringen av regnskogen. På slutten av 1980-tallet ble dette drapet selve symbolet på den vanskelige miljøkampen. Det ble laget filmer og skrevet sanger om hendelsen. Les mer om Chico Mendes.

Etter Mendes bortgang, var Marina Silva en av dem som førte kampen videre.

Også internasjonalt har Marina Silva fått oppmerksomhet og høstet stor anerkjennelse for sitt miljøarbeid. I 2007 ble hun plukket ut som en av 50 personer som kan bidra til å redde verden i avisen The Guardian. Samme år fikk hun FNs miljøutmerkelse Champions of the Earth. I fjor mottok hun æresutmerkelsen til hertugen av Edinburgh, og i juni i år fikk hun den norske Sofieprisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:23 Norsk kvinne alvorlig skadd i Etiopia20:22 Casper Ruud tok sin første ATP-tittel, overlegen mot Sousa i Buenos Aires20:08 Arsenal-show etter pause sikret seier over Newcastle20:02 Syriske styrker rykker fram i Idlib og Aleppo19:54 Drama i Challenge Cup da Haldens håndballherrer gikk videre – Drammen røk ut19:35 40 amerikanske cruisepassasjerer virussmittet19:24 Google vil betale franske aviser for kvalitetsjournalistikk19:15 Internasjonalt etterlyst ransmistenkt pågrepet ved en tilfeldighet i Troms19:05 Sørloth fikk nedsatt karantene og scoret da Trabzonspor vant toppoppgjør18:54 Rekordstort kokainbeslag i Costa Rica18:52 Ulv skutt i Trøndelag18:36 Minst 30 mistet livet i trafikkulykke i Kongo18:30 Laksevåg seriemester i bordtennis uten poengtap18:29 NRK droppet reprise av MGP-finalen17:58 Én viktig ting skiller Thunberg-opprøret fra tidligere bevegelser – følelser17:41 Uvær i Danmark – fireåring livstruende skadd17:39 Evakuering av virusfaste amerikanske cruisepassasjerer er i gang17:28 Statkraft sier nei til havvind16:57 – Jo mer naturlig vi kan gjøre ting, jo bedre er det for insekter og fugler16:35 Helnorsk pall da Johaug vant enkelt: – Det ble litt kjedelig16:17 Frp ber Oslo kommune kreve obligatorisk meslingvaksine15:48 Thingnes Bø tapte spurtduellen om jaktstartgullet i VM15:06 Kristoffer Ajer ble matchvinner for Celtic14:43 Pål Golberg spurtslo Bolsjunov på 15-kilometeren i Östersund14:28 – Vi vedtok de nye fylkene vel vitende om at mange ikke ønsket det14:14 Voldsomt uvær fører til livsfarlig flom i Storbritannia13:47 Tre menn pågrepet etter voldshendelse i Brumunddal13:31 Marte Olsbu Røiseland tok VM-bronse13:14 Kina forbyr biltrafikk i Hubei-provinsen13:14 Kraft vant etter avlysning med Johansson i ledelsen12:46 Taiwan rapporterer sitt første dødsfall som følge av covid-19-viruset12:37 MGP-sjef: Uaktuelt med ny avstemning12:02 Skip skadet sjøkabel i Oslofjorden11:35 EL og IT Forbundet ber regjeringen vekte klima tyngre i offentlig innkjøp10:32 27 personer siktet for smugling av minst 100 kilo kokain i Danmark10:17 Fare for hungersnød etter ekstremtørke i Afrika10:10 Sanders i strupen på Bloomberg under partimiddag i Las Vegas10:02 Ingen mistanke om at noen er tatt av snøskred i Oppdal09:24 Februar – fortsatt en god måned for vinterferie09:07 LO-lederen: Økt ulikhet er som gift08:36 Ny rapport: Nye spisevaner hos oppdrettslaksen kan redusere klimautslipp08:12 Viken og Troms og Finnmark: Folket vil la fylkene oppløse seg selv07:54 Flere ledere har fått sparken i provinsen Hubei07:53 To unge døde av influensa i Norge07:00 Bø-brødrene i angrepsposisjon foran VM-jaktstarten06:53 Uvær fører til stengte veier, kansellerte ferger og isolering06:48 Tre biler brant på Bøler i Oslo06:01 Dette skjer i dag05:45 Libya igjen tema på politisk toppmøte05:42 Dette skjedde i natt04:32 Rødt og MDG føler seg utestengt fra spørretimen04:07 70 flere virussmittede på cruiseskip i karantene03:58 Kina: Tallet på nye virussmittede går ned03:36 Rakettangrep nær USAs ambassade i Irak03:22 Cruiseselskap vil ha flere tester etter at passasjer testet positivt på covid-1903:17 Trenerbytte hjalp ikke for Minnesota Wild – nytt tap på hjemmebane02:33 IOCs og FC Barcelonas Twitter-kontoer hacket01:46 To personer pågrepet etter voldssak på Ringsaker01:08 Minst 30 drepte i angrep mot landsbyer i Nigeria01:08 Gutt utsatt for vold og ran på buss i Oslo00:41 Mann skutt og drept i Linköping00:14 Tre meter høyt jordras over vei i Vaksdal23:56 Nederland vant VM-lagtempoen på verdensrekord, Norge sjanseløs i medaljekampen23:48 Ulrikke Brandstorp vant MGP-finalen etter stemmekrøll23:37 Mange ubesvarte spørsmål etter skyting i Berlin23:33 Friski: Killi nær pallen i Calgary23:15 Sævik og PSG til semifinale i cupen23:05 Kulizjnikov satte verdensrekord på 1000 meter, Lorentzen på fjerde22:56 Møre og Romsdal Høyre vil innføre lik pris på ferjer over hele landet22:56 Viktig Hertha-seier tross Jarstein-blemme22:25 Omstridt russisk kunstner pågrepet i Paris22:00 Kristin Husøy og Ulrikke Brandstorp kjemper om å vinne MGP-finalen21:58 Aleesamis Amiens sikret uavgjort på overtid mot PSG – etter å ha ledet 3-021:52 Ringen beste norske i Iron Mountain med 7.-plass21:40 Fire artister et skritt videre i MGP-finalen21:38 Voronina vant 5000 meter med verdensrekord, sterk pers for Haugen21:35 Omsorgsarbeidere tiltalt for grovt tyveri og bedrageri mot pleietrengende21:08 Mange sivile drept i saudiarabisk angrep i Jemen21:00 Storhamar påførte seriemesteren sjeldent tap20:54 Tusener protesterer mot AfD i tysk delstat20:54 Britisk TV-kjendis funnet død20:46 Liverpool slet seg til seier mot Norwich, en seier unna Premier League-rekord20:46 – Sau er et ubrukelig dyr til å forsvare seg20:40 Finland åpner for å hente flyktningbarn fra Hellas20:31 Casper Ruud vendte semifinalen i Argentina Open og slo farens rekord20:30 Airbus beklager amerikansk toll20:05 Overdosedødsfall skaper bekymring hos politiet – advarer unge om hardere stoffer19:40 Massegrav med 6.000 lik funnet i Burundi19:36 Elverum kollapset mot Johannesens Flensburg-Handewitt19:33 Iran utelukker ikke flere hevnangrep mot USA19:27 Solberg mener fiskeriministeren «må rydde opp» etter å ha fått feilaktig etterlønn19:12 Matchvinner Røthe utpeker kompisen Golberg til Tour-favoritt19:03 Tyrkia truer med opptrapping i Idlib-provinsen i Syria18:50 Tenåringer hoppet ned i T-banespor i Oslo – politiet advarer mot livsfarlig trend18:29 – Hvis barnet mitt spør: «Det går vel bra, pappa?». Hva skal jeg svare da?18:07 Firedobbelt norsk på åpningsetappen i Ski Tour 202017:19 Kvinne i 90-årene fraranet veske i Fredrikstad16:49 Uvær skaper mer kaos i Storbritannia – minst to døde16:29 Stor snøskredfare i Voss og Hardanger15:31 Mexico i opprør: Ingrid (25) brutalt drept og flådd
Siste nytt
20:23VerdenNorsk kvinne alvorlig skadd i Etiopia20:22SportCasper Ruud tok sin første ATP-tittel, overlegen mot Sousa i Buenos Aires20:08SportArsenal-show etter pause sikret seier over Newcastle20:02VerdenSyriske styrker rykker fram i Idlib og Aleppo19:54SportDrama i Challenge Cup da Haldens håndballherrer gikk videre – Drammen røk ut19:35Verden40 amerikanske cruisepassasjerer virussmittet19:24VerdenGoogle vil betale franske aviser for kvalitetsjournalistikk19:15NorgeInternasjonalt etterlyst ransmistenkt pågrepet ved en tilfeldighet i Troms19:05SportSørloth fikk nedsatt karantene og scoret da Trabzonspor vant toppoppgjør18:54VerdenRekordstort kokainbeslag i Costa Rica18:52NorgeUlv skutt i Trøndelag18:36VerdenMinst 30 mistet livet i trafikkulykke i Kongo18:30SportLaksevåg seriemester i bordtennis uten poengtap18:29KulturNRK droppet reprise av MGP-finalen17:58VerdenÉn viktig ting skiller Thunberg-opprøret fra tidligere bevegelser – følelser17:41VerdenUvær i Danmark – fireåring livstruende skadd17:39Helse og livsstilEvakuering av virusfaste amerikanske cruisepassasjerer er i gang17:28NorgeStatkraft sier nei til havvind16:57Verden– Jo mer naturlig vi kan gjøre ting, jo bedre er det for insekter og fugler16:35SportHelnorsk pall da Johaug vant enkelt: – Det ble litt kjedelig16:17Helse og livsstilFrp ber Oslo kommune kreve obligatorisk meslingvaksine15:48SportThingnes Bø tapte spurtduellen om jaktstartgullet i VM15:06SportKristoffer Ajer ble matchvinner for Celtic14:43SportPål Golberg spurtslo Bolsjunov på 15-kilometeren i Östersund14:28Politikk– Vi vedtok de nye fylkene vel vitende om at mange ikke ønsket det14:14VerdenVoldsomt uvær fører til livsfarlig flom i Storbritannia13:47NorgeTre menn pågrepet etter voldshendelse i Brumunddal13:31SportMarte Olsbu Røiseland tok VM-bronse13:14VerdenKina forbyr biltrafikk i Hubei-provinsen13:14SportKraft vant etter avlysning med Johansson i ledelsen12:46VerdenTaiwan rapporterer sitt første dødsfall som følge av covid-19-viruset12:37NorgeMGP-sjef: Uaktuelt med ny avstemning12:02NorgeSkip skadet sjøkabel i Oslofjorden11:35NorgeEL og IT Forbundet ber regjeringen vekte klima tyngre i offentlig innkjøp10:32Verden27 personer siktet for smugling av minst 100 kilo kokain i Danmark10:17VerdenFare for hungersnød etter ekstremtørke i Afrika10:10VerdenSanders i strupen på Bloomberg under partimiddag i Las Vegas10:02NorgeIngen mistanke om at noen er tatt av snøskred i Oppdal09:24NorgeFebruar – fortsatt en god måned for vinterferie09:07PengerLO-lederen: Økt ulikhet er som gift08:36NorgeNy rapport: Nye spisevaner hos oppdrettslaksen kan redusere klimautslipp08:12PolitikkViken og Troms og Finnmark: Folket vil la fylkene oppløse seg selv07:54VerdenFlere ledere har fått sparken i provinsen Hubei07:53Helse og livsstilTo unge døde av influensa i Norge07:00SportBø-brødrene i angrepsposisjon foran VM-jaktstarten06:53NorgeUvær fører til stengte veier, kansellerte ferger og isolering06:48NorgeTre biler brant på Bøler i Oslo06:01NorgeDette skjer i dag05:45VerdenLibya igjen tema på politisk toppmøte05:42NorgeDette skjedde i natt04:32NorgeRødt og MDG føler seg utestengt fra spørretimen04:07Verden70 flere virussmittede på cruiseskip i karantene03:58VerdenKina: Tallet på nye virussmittede går ned03:36VerdenRakettangrep nær USAs ambassade i Irak03:22VerdenCruiseselskap vil ha flere tester etter at passasjer testet positivt på covid-1903:17SportTrenerbytte hjalp ikke for Minnesota Wild – nytt tap på hjemmebane02:33SportIOCs og FC Barcelonas Twitter-kontoer hacket01:46NorgeTo personer pågrepet etter voldssak på Ringsaker01:08VerdenMinst 30 drepte i angrep mot landsbyer i Nigeria01:08NorgeGutt utsatt for vold og ran på buss i Oslo00:41VerdenMann skutt og drept i Linköping00:14NorgeTre meter høyt jordras over vei i Vaksdal23:56SportNederland vant VM-lagtempoen på verdensrekord, Norge sjanseløs i medaljekampen23:48NorgeUlrikke Brandstorp vant MGP-finalen etter stemmekrøll23:37VerdenMange ubesvarte spørsmål etter skyting i Berlin23:33SportFriski: Killi nær pallen i Calgary23:15SportSævik og PSG til semifinale i cupen23:05SportKulizjnikov satte verdensrekord på 1000 meter, Lorentzen på fjerde22:56NorgeMøre og Romsdal Høyre vil innføre lik pris på ferjer over hele landet22:56SportViktig Hertha-seier tross Jarstein-blemme22:25VerdenOmstridt russisk kunstner pågrepet i Paris22:00NorgeKristin Husøy og Ulrikke Brandstorp kjemper om å vinne MGP-finalen21:58SportAleesamis Amiens sikret uavgjort på overtid mot PSG – etter å ha ledet 3-021:52SportRingen beste norske i Iron Mountain med 7.-plass21:40NorgeFire artister et skritt videre i MGP-finalen21:38SportVoronina vant 5000 meter med verdensrekord, sterk pers for Haugen21:35NorgeOmsorgsarbeidere tiltalt for grovt tyveri og bedrageri mot pleietrengende21:08VerdenMange sivile drept i saudiarabisk angrep i Jemen21:00SportStorhamar påførte seriemesteren sjeldent tap20:54VerdenTusener protesterer mot AfD i tysk delstat20:54VerdenBritisk TV-kjendis funnet død20:46SportLiverpool slet seg til seier mot Norwich, en seier unna Premier League-rekord20:46Norge– Sau er et ubrukelig dyr til å forsvare seg20:40VerdenFinland åpner for å hente flyktningbarn fra Hellas20:31SportCasper Ruud vendte semifinalen i Argentina Open og slo farens rekord20:30VerdenAirbus beklager amerikansk toll20:05NyheterOverdosedødsfall skaper bekymring hos politiet – advarer unge om hardere stoffer19:40VerdenMassegrav med 6.000 lik funnet i Burundi19:36SportElverum kollapset mot Johannesens Flensburg-Handewitt19:33VerdenIran utelukker ikke flere hevnangrep mot USA19:27PolitikkSolberg mener fiskeriministeren «må rydde opp» etter å ha fått feilaktig etterlønn19:12SportMatchvinner Røthe utpeker kompisen Golberg til Tour-favoritt19:03VerdenTyrkia truer med opptrapping i Idlib-provinsen i Syria18:50NorgeTenåringer hoppet ned i T-banespor i Oslo – politiet advarer mot livsfarlig trend18:29Helse og livsstil– Hvis barnet mitt spør: «Det går vel bra, pappa?». Hva skal jeg svare da?18:07SportFiredobbelt norsk på åpningsetappen i Ski Tour 202017:19NorgeKvinne i 90-årene fraranet veske i Fredrikstad16:49VerdenUvær skaper mer kaos i Storbritannia – minst to døde16:29NorgeStor snøskredfare i Voss og Hardanger15:31VerdenMexico i opprør: Ingrid (25) brutalt drept og flådd
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus