Kristin Halvorsen har gitt skattelette til seg selv

<div class="viewHeadline">Kristin Halvorsen. Foto: Scanpix<br></div>
Kristin Halvorsen. Foto: Scanpix

<pEtter sine fire år som finansminister har Kristin Halvorsen (SV) fått flere tusen kroner i skattelette, mens førskolelærere bare har fått en hundrelapp.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tall TV 2 Nyhetene har fått fra Finansdepartementet viser at personer med en halv million i inntekt har fått en femhundrelapp i årlig skatteskjerpelse, mens førskolelærere har fått en hundrelapp i skattelette. Tjener du derimot like mye som en statsråd, én million kroner, har du de siste fire årene fått en årlig skattelette på over 7000 kroner.

Halvorsen innrømmer at systemet er skjevt.

– Det er ingen fordelingspolitiske grunner til dette, sier hun til TV 2.

Likevel mener hun framstillingen er gal.

– Selvsagt vil det være mulig å finne enkelteksempler på skatteytere som bryter med hovedbildet, men det rokker ikke ved at hovedprofilen i regjeringens skattepolitikk er mer rettferdig fordeling, skriver Halvorsen på Finansdepartementets hjemmeside.

Hun presiserer at hun tiltrådte statsrådsposten med en ny skattereform på pulten fra Bondevik-regjeringen.

– Når vi tar hensyn til det faktum at de aller fleste høytlønnede har store deler av inntekten sin fra kapital, og da først og fremst fra aksjeutbytte, blir fordelingseffekten synlig. Velstående bidrar vesentlig mer til fellesskapet enn tidligere, sier finansminister Kristin Halvorsen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus