Odd-toget rullet videre

Simen Brenne scorer nesten for Odd under eliteseriekampen i fotball mellom Odd-Grenland og Tromsø på Skagerak Arena i Skien søndag. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX

<pHeller ikke formsterke Tromsø maktet å stoppe Odd Grenland-toget. Peter Kovacs hodestøt var nok til å sikre skienslaget 1-0 på hjemmebane.</p

Nyopprykkede Odd har ikke vist respekt for de andre lagene i eliteserien i år. Hvittrøyene er på tredjeplass, som det eneste laget som til en viss grad holder følge med Molde på annenplass.

Kun Molde, Start og Viking har maktet å slå Odd Grenland i år. Tre tap er sterkt etter 22 runder. Bare ubeseirede Rosenborg er bedre.

Og Odd-oppskriften er enkel: score mål. Siden 0-3-tapet mot Viking i seriepremieren, har ikke Odd-spillerne gått målløse av banen en eneste gang. Det gjorde de ikke søndag heller.

Gjestene fra nord, som kom rett fra sterke 2-3 borte mot Athletic Bilbao, hadde en rekke muligheter, men klarte ikke å vise samme effektivitet som vertene. Morten Moldskred og Sigurd Rushfeldt var svært nære i hver sin omgang, men stolpen stoppet Moldskred og Rushfeldts hodestøt gikk utenfor.

Peter Kovacs er derimot svært sikker på hvor målet står. Han rundet ti mål da han stanget inn 1-0 like før hvilen. Torjus Hansén la innlegget, Kovacs kjempet seg fri og nikket ballen kontant i mål.

Odd hadde også flere sjanser til å øke ledelsen i annen omgang, men Sead Ramovic gjorde en sterk kamp i gjesteburet. Tromsø er på åttendeplass, 13 poeng bak Odd.

Torsdag spiller de rødhvite igjen mot de største, når Athletic gjester Tromsø for annen kamp i europaligakvalifiseringens siste runde. (©NTB)