Dødelig duo senket Fulham

TRE AV TRE: Nicholas Anelka (t.v.), Didier Drogba og Jose Bowingwa jubler for Chelsea-scoring mot Fulham på Craven Cottage søndag. Chelsea har med det vunnet alle sine tre kamper så langt i årets Premier League. Foto: AP/Scanpix.
TRE AV TRE: Nicholas Anelka (t.v.), Didier Drogba og Jose Bowingwa jubler for Chelsea-scoring mot Fulham på Craven Cottage søndag. Chelsea har med det vunnet alle sine tre kamper så langt i årets Premier League. Foto: AP/Scanpix.

<pCarlo Ancelotti har fått en drømmestart i Premier League. Søndag tok laget hans sin tredje seier av tre mulige da Fulham ble slått på bortebane. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FULHAM-CHELSEA 0-2:

(ABC Nyheter) Det var en sterk og fortjent borteseier for de blå som dermed legger press på Liverpool som spiller mot Aston Villa mandag. Didier Drogba og Nicolas Anelka ordnet ett mål i hver omgang da Chelsea holdt nullen for første gang denne sesongen.

Søndagens andre London-derby hadde en skuffende første halvtime. Lite skjedde og det var solskinnet som varmet mest for begge lags fanskarer. Noe var det likevel å melde om.

Fulham hadde den første muligheten etter bare 80 sekunder. Clint Dempsey fikk et innlegg fra høyre og befant seg plutselig alene foran Petr Cech. Amerikaneren stresset imidlertid og blåste ballen over mål.

Så var det Chelseas tur, men først etter 20 minutter. John Obi Mikel har ikke for vane å score mange mål, men han var ikke veldig langt unna her. Fra 25 meter klinket han til ballen, men den skrudde på utsiden av stolpen til Mark Schwarzer.

Se Premier League på ABC Nyheter

Drogba sikker som banken

Men om det var lite som hadde skjedd til da i kampen var ikke Didier Drogba vond å be da han ble spilt gjennom etter 39 minutter.

Frank Lampard spilte til Nicolas Anelka før franskmannen leverte en flott stikker til sin spisskollega. Drogba var akkurat onside, mottok ballen og satte den under Fulhams sisteskanse og til høyre i målet.

Dermed tok Chelsea ledelsen for første gang denne sesongen. Tidligere har de kommet under mot både Hull og Sunderland, men begge kampene har laget fra Vest-London klart å snu. Og det var en fortjent ledelse for bortelaget til pause.

Murphy ut med skade

Et par minutter ut i den andre omgangen satte Ricardo Carvalho hodet til et Fulham-oppspill, men samtidig var keeper Cech på vei ut for å fange kulen. Ballen spratt likevel Chelseas vei og bortelaget slapp unna et pinlig baklengsmål.

Minutter senere var Drogba igjen på farten, men skuddet hans fra skrå vinkel var ikke altfor vanskelig for Mark Schwarzer.

Så gikk kampen igjen i et mer kjedelig og rolig modus igjen, og Chelsea virket å ha kontroll. For å gjøre situasjonen enda vanskeligere for Fulham måtte kaptein Danny Murphy også gi seg med en skade etter 69 minutter.

Chelsea doblet

Med et kvarter igjen å spille sendte Roy Hodgson inn Erik Nevland i et håp om utlikning, men like etter fikk de hvite istedet 2-0 i sekken. Rollene var nå byttet om fra den første scoringen og det var Drogba som spilte fram til Anelka. Han rundet Schwarzer på flott vis og trillet inn scoringen som avgjorde kampen.

Fulham hadde ikke gitt opp, men det var lite som tydet på at de skulle klare å gjøre et comeback mot London-rivalen. Chelsea brukte på sin side de siste minuttene til å foreta noen bytter før dommer Andre Marriner blåste av kampen.

Dette gjør at Chelsea har full pott etter tre kamper, mens Fulham står med en seier og et tap etter sine to første kamper i årets sesong.

Personvernpolicy