Burnley tok ny skalp

<p><strong>JUBEL:</strong> Burnleys spillere jubler etter Wade Elliotts scoring mot Everton på Turf Moor. Det ble kampen eneste mål og Burnley har fått en fin start på årets sesong.(Foto: Scanpix).</p><p> </p>
JUBEL: Burnleys spillere jubler etter Wade Elliotts scoring mot Everton på Turf Moor. Det ble kampen eneste mål og Burnley har fått en fin start på årets sesong.(Foto: Scanpix).  

<pSist runde slo de selveste Manchester United, i dag var det Everton som ble sendt hjem med null poeng. Burnley har fått en flott start på Premier League-debuten.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter) Burnley-Everton 1-0

Burnley viste i dagens kamp mot Everton at det skal bli vanskelig å hente poeng fra Turf Moor. Sist slo de Man United med 1-0, det samme gjorde de mot Everton i dag.

Lagene hadde to vidt forskjellige utgangspunkt for dagens oppgjør i Burnley.

Hjemmelaget kom fra seier over Manchester United mens Everton tapte stygt for Arsenal med hele 1-6 i åpningskampen mot Arsenal på Goodison Park i Liverpool.

Og det var Burnley som startet best. Laget gikk ut i hundre og burde ledet før det var spilt to minutter av kampen.

Se Premier League på ABC Nyheter

Allerede etter 30 sekunder headet hjemmelagets Martin Paterson ballen i tverrliggeren. Everton-keeper Howard reddet returen fra Fletcher med en glimrende benparade.

Like etter fikk Paterson en ny mulighet, men heller ikke denne gangen klarte han å styre ballen med hodet inn i nettmaskene.

Everton som fikk en oppreisning med 4-0 hjemme mot tsjekkiske Sigma Olomuc i midtuken i kvaliken til Europa League, så ut som miniputter i åpningsminuttene på Turf Moor.

Elegant

Etter hvert fikk Everton justert spillet sitt og hjemmepresset avtok noe. Men det var Burnley, med Christian Kalvenes sittende på benken fra start, som førte kampen.

33 minutter ut i kampen eksploderte stemningen på lille Turf Moor.

Wade Elliott mottok ballen inne i Evertons sekstenmeter og på elegant vis bare lempet han ballen over Howard og inn i det lengste hjørnet. Nærmeste Everton-forsvarer, rutinerte Phil Neville, stod nærmest bare og så på at Elliott fikk stille inn siktet, men det var likevel en flott scoring av Burnley-spilleren.

Scoringen så ut til å tenne Everton noe, men laget klarte ikke å produsere noe som kan kalles målsjanser resten av omgangen. Heller ikke hjemmelaget så ut til å ville noe mer de første 45 minuttene.

Andre omgang starte med et forrykende tempo med begge lag villige til å angripe.

Både målscorer Elliott og Evertons Tim Cahill fikk sine sjanser, men det ble ikke noe tellende resultat ut av mulighetene.

Etter 63 minutter kunne Burnley ha avgjort kampen. Graham Alexander skjøt over sitt eget hode, i blinde, men Howard fikk akkurat en finger på avslutningen og tuppet ballen over tverrliggeren.

Straffebom

Everton spilte uten Joleon Lescott, som ifølge rapportene nå skal være svært nær en overgang til Manchester City, og det var tydelig at laget manglet en klippe i forsvaret.

Evertons bakre rekker opptrådte til tider svært rufsete og dersom Burnley hadde vært litt mer nøyaktig hadde de drept kampen på et tidlig tidspunkt.

Men fremover overtok "The Toffees" mer og mer. Burnley ble presset tilbake på banen, men forsvarte seg godt.

Helt til Tony Hibbert ble felt innfor sekstenmeteren.

Dommer Phil Dowd pekte på straffemerket - en avgjørelse som faktisk var feil fordi TV-bildene viste at det ikke var kontakt mellom Hibbert og Burnleys McCann.

Men rettferdigheten seiret da Louis Saha bommet på straffen. Skuddet var hardt og lavt, men passerte keeper Brian Jensens venstre stolpe på feil side av målet for alle Everton-supportere.

Men nå var det Everton for alle penga.

Laget bølget fremover og spilte seg til et par brukbare sjanser. Spesielt Saha fikk avgårde en kanon som fort kunne endt i mål. Men selv om laget hadde mye ball endte det stort sett i ingenting og hjemmefansen kunne slippe jubelen for sin andre seier denne sesongen.

Everton på sin side står med lite pene 1-7 i målforskjell og null poeng etter to kamper i årets sesong.

Personvernpolicy