Tottenham fosser videre

STORMER VIDERE: Aaron Lennon (t.h.) ble matchvinner for Tottenham mot West Ham søndag. Her jubler han sammen med Tom Huddlestone. Foto: AP/Scanpix.

<pTottenham lå under 1-0 på Upton Park, men snudde kampen og vant 2-1. Dermed har laget til Harry Redknapp tre seire av tre mulige så langt i Premier League. </p

WEST HAM-TOTTENHAM 1-2:

(ABC Nyheter) Spurs har altså gjeninntatt tabelltoppen og Harry Redknapp slo sin gamle klubb på ny.

Det var en artig kamp på Upton Park med flust av sjanser, men bortelaget dro altså det lengste strået. Og det ble en blandet ettermiddag for West Hams Carlton Cole. Først scoret han 1-0 til laget sitt tidlig i andre omgang. Skuddet fra 18 meter var av det pene og harde slaget. Fem minutter senere spilte han imidlertid Tottenhams Jermain Defoe fri og det sto 1-1.

Med ti minutter igjen på klokken ordnet Aaron Lennon seieren for Spurs da han på flott vis klinket ballen i mål bak Robert Green.

Se Premier League på ABC Nyheter

Rolig start

Lokalderbyet mellom de to ubeseirede lagene startet rolig, men det var Tottenham som var best det første kvarteret. Spesielt var høyreving Aaron Lennon livlig, men de helt store sjansene uteble.

Det var istedet West Ham som fikk den første store muligheten etter 23 minutter. Carlton Cole var i offside, men dommeren lot spillet gå da Spector spilte han fri mot Carlo Cudicini. Den italienske sisteskansen holdt seg på beina og presset spissen godt så han ikke fikk til en avslutning.

Tottenham i tverrlegger

Etter dette slo Tottenham tilbake og skaffet seg to gode muligheter før kampen passerte en halv time. Først fikk Bassong ballen under press i feltet. Han vendte opp og fikk skutt, men et dårlig treff sendte ballen utenfor.

Minuttet senere leverte kroatiske Luka Modric et godt frispark inn i feltet hvor Ledley King raget høyest, og headet ballen i tverrlegger.

Tottenham fortsatte trykket da nevnte Modric skjøt like utenfor etter 32 minutter, og på dette tidspunktet var det bortelaget som kjørte kampen.

Hammers nære før pause

West Ham kom bedre med mot slutten av omgangen og seks minutter før hvilen var Carolton Cole meget sterk i duell med både Bassong og King. Han holdt på ballen og fikk gitt den til Jack Collison som kom på løp. Collison skjøt, men Ledley King slengte seg på reneste hockeyvis og fikk blokkert.

I omgangens siste ordinære minutt var hjemmelaget på farten igjen. Junior Stanislas gjorde en god jobb ned langs venstresiden og slo lavt inn i feltet. Ballen gikk forbi Cudicini, men Cole kom akkurat for sent til å putte kulen i det åpne målet.

Med det ebbet en underholdende omgang mellom to gode, offensive lag ut på Upton Park.

Cole helt og syndebukk

Den andre omgangen startet også med store sjanser og kampens første scoring kom etter 49 minutter. Carlton Cole fikk ballen med ryggen mot mål på 20 meter. Han vendte bort Sebastien Bassong og klinket til med venstrefoten. Det harde skuddet gikk i mål bak en forfjamset Cudicini som ikke rakk å reagere altfor mye.

Fem minutter senere inntok Cole rollen som servitør, men i feil ende av banen. Han mottok ballen midt på egen halvdel før han slo en horribel stikker rett til Jermain Defoe. Den engelske landslagsspissen takket pent og hamret inn 1-1 høyt i mål bak Robert Green.

Nå var Tottenham i støtet og de skapte to store muligheter like etter utlikningen. Først tok Aaron Lennon seg innover i banen fra høyresiden og klinket til fra skrått hold. Green fikk opp hendene og blokkerte skuddet. Like etter la Lennon inn til en umarkert Modric på bakerste stolpe, men headingen gikk utenfor.

Bølget fram og tilbake

Med 20 minutter igjen av kampen måtte Cudicini gjøre en flott redning etter en West Ham-corner. Luis Jiminez headet godt, men Spurs-keeperen var fint nede ved stolperoten og stoppet ballen.

Så fikk Cole en mulighet til å rette opp feilen fra utlikningsmålet. Han gjorde en god jobb med mottaket og dro seg fri til en god skuddposisjon. Skuddet mot lengste hjørne gikk utenfor.

Kampen hadde bølget fram og tilbake og det var store sjanser til begge lag, men Tottenham tok ledelsen etter 79 minutter. Vedran Corluka slo en stikker mot Aaron Lennon på høyrekanten. Jonathan Spector snappet kulen, men ga den bort igjen til Lennon. Lynvingen skjøt flott mot lengste stolpe, og selv om Green fikk en hånd på ballen var skuddet for hardt.

Dermed hadde laget fra Nord-London snudd kampen. Innbytter Peter Crouch holdt på å ordne 3-1 like etter han kom inn, men Green var patent. To minutter før slutt fikk Collison en bra sjanse da han fikk ballen innenfor 16-meteren, men avslutningen ble for svak.

Etter fire overtidsminutter blåste dommer Mark Clattenburg av kampen og Tottenham kunne strekke armene i været. West Ham fortvilte, men det var en god kamp av begge lag som viste at de har noe godt oppe på tabellen å gjøre.