- Nå er det for sent

BRENNER: Skogbrannene  i Hellas nærmer seg Aten. (Foto: Scanpix)
BRENNER: Skogbrannene  i Hellas nærmer seg Aten. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p10.000 evakuert fra forstad nær Aten. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For tredje dag på rad fortsetter flammene å herje rundt Hellas’ hovedstad Aten. Så langt har ingen mennesker mistet livet, men tusenvis er drevet på flukt. Søndag morgen hadde skogbrannene begynt å nærme seg flere forstader og det rapporteres om at så langt har 13.000 hektar med land brent opp.

- Situasjonen er tragisk. På mange plasser er brannene ute av kontroll, melder Atens guvernør, Yiannis Sgouros, overfor nyhetsbyrået AP.

Søndag kl 13.30 lokal tid ble 10.000 innbyggere i Agios Stefanos evakuert fra Aten-forstaden. Agios Stefanos ligger 23 kilometer nordøst for Aten og flammene nærmer seg nå faretruende byens sentrum.

Flere fly er i området og arbeidet går nå ut på å helle vann over brennende boliger.

- Jeg ber alle innbyggere å følge politiets instruksjoner. Vi har tryglet myndighetene om ekstra styrker siden tidlig i morges. Nå er det for sent. For sent, sier viseborgermester i Agios Stefanos, Panayiotis Bitakos, ifølge AP.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Får utenlandsk hjelp

Temperatur på rundt 40 grader og sterk vind gjør at slukningsarbeidet rundt Aten er vanskelig. Ifølge AFP kjemper 400 brannmenn og frivillige mot flammene og søndag vil også andre europeiske land bistå med ressurser.

- To brannfly fra Italia og ett fra Frankrike kommer i dag, bekrefter en talskvinne for Brannvesenet som også melder om vanskelige branner:

- Brannen er spesielt komplisert på grunn av været, den store andelen av brensel, terrenget og andelen av boligområder.

Det er ikke lenge siden Hellas sist ble rammet av ødeleggende skogbranner. I 2007 mistet 77 personer livet og da ble også tusenvis av hektar med land mørkelagt.

Brannen denne gang startet i Grammatiko, 40 kilometer nordøst fra Aten. Årsaken til brannen er ikke kjent, men det er ikke uvanlig med skogbranner i løpet av Hellas’ tørre og varme somre.

Grekere må nå forlate sine hjem ettersom skogbrannene nærmer seg boligområder. (Foto: Scanpix)Grekere må nå forlate sine hjem ettersom skogbrannene nærmer seg boligområder. (Foto: Scanpix)