Arsenal med ny målfest

FULL POTT: Arsenal senket Portsmouth lørdag og har dermed full pott etter sine to førte kamper i årets sesong. AP/Scanpix.

<pArsenal fortsatte målfesten fra sesongpremieren da de vant 4-1 mot Portsmouth lørdag. Pompey sliter på sin side skikkelig i Premier League med tre tap av tre mulige så langt. </p

ARSENAL-PORTSMOUTH 4-1:

(ABC Nyheter) Arsenal kledde av Everton med 6-1 forrige helg, og lørdag var det altså Portsmouth som fikk unngjelde. To mål etter halvspilt første omgang kom som bestilt for hjemmefansen, før Younes Kaboul reduserte og skapte ny spenning.

Men gjennom scoringer fra William Gallas og Aaron Ramsey i siste halvdel var det aldri tvil om hvor poengene skulle havne. Det var en fullt fortjent seier for Arsenal, og laget fra Nord-London har nå scoret ti mål på sesongens to første seriekamper.

Se Premier League på ABC Nyheter

Diabys dag

Kampen mot Portsmouth ble Abou Diadys store dag på jobben. Han markerte seg med en god mulighet allerede etter fire minutter da han ble spilt gjennom mot David James. Like før han skulle avslutte fra skrått hold ble han imidlertid taklet og ballen gikk til corner.

Etter 18 spilte minutter hadde Diaby finstilt siktet og Arsenal var i ledelsen. Et nydelig forarbeid fra Eduardo på venstresiden startet det hele. Han sendte ballen inn på 12 meter hvor Diaby kom i stor fart og klinket kulen i nettet. Det var utagbart for David James, og Arsenal tok en fortjent ledelse.

Fire minutter senere var Diaby på farten igjen. Først klarerte han et frispark i egen boks og satte i gang en kontring. Fabregas slo en god ball ut til høyre hvor Eboue kom fossende. Han avanserte mot 16-meteren og la inn til Diaby som satte foten til. Et langt løp ble kronet med Diabys andre scoring for dagen.

Kaboul reduserte

Portsmouth var rystet og Eduardo, Diaby og Robin van Persie hadde alle gode muligheter til å gjøre livet enda surere for gjestene. Van Persie sendte i vei to gode frispark, men David James strakk seg så lang han var og sørget for at Portsmouth fortsatt bare var to mål bak.

Framover på banen hadde bortelaget skapt forsvinnende lite i den første omgangen, men de fikk likevel en redusering etter 37 minutter. Belhadj la inn i feltet hvor Younes Kaboul steg til værs. Han var en halvmeter høyere enn Manuel Almunia og knuste keeperen i duellen. Dermed sto det 2-1.

Like før hvilen burde van Persie drept kampen, men igjen reddet David James. Nederlenderen ble spilt godt fri av Fabregas før han rundlurte målscorer Kaboul. Fra kort hold var imidlertid Pompeys sisteskanse på plass.

Fabregas ut med skade

Arsenal-kaptein Cesc Fabregas hadde en god første omgang, men til supporternes fortvilelse måtte spanjolen forlate banen i pausen med en skade. Aaron Ramsey ble byttet inn, og det skulle vise seg å være et godt trekk senere i kampen.

Byttet så ikke ut til å gjøre stort for Arsenals spill og de røde fortsatte å kjøre showet mot laget fra sør-kysten.

Midtstopper William Gallas hadde allerede scoret mot Everton i sesongpremieren og mot Celtic i Champions League før han var på plass igjen i dag. En dødball fra Arsjavin ble stusset videre av van Persie. Vermaelen fikk ballen på bakerste stolpe og den spratt til Gallas. Franskmannen sparket kulen opp i sitt eget ansikt før den gikk i mål.

Portsmouth kjempet godt, og Piquionne kunne redusert da han kom alene mot Almunia 20 minutter ut i andre omgang. Han nølte for mye og Kieran Gibbs ryddet opp i siste liten.

Ramsey scoret sitt første

To minutter etter var kampen definitivt avgjort. Innbytter Aaron Ramsey ble spilt fri av van Persie og gjorde alt riktig alene med David James. Det var hans første scoring i Premier League.

Med et kvarter igjen å spille ble marerittet enda verre for Portsmouth da deres solide keeper David James måtte gi seg med en skade.

Men selv om Pompey skapte noen småfarlige angrep mot slutten hadde Arsenal full kontroll og de cruiset inn til tre nye poeng i Premier League.