United tilbake på vinnersporet

ENKELT: Wayne Rooney og Manchester United rodde enkelt i land 5-0 over Wigan på bortebane. (Foto: Scanpix)

<pWigan fikk unngjelde for Uniteds Burnley-tap i midtuken.</p

(ABC Nyheter) Wigan-Manchester United 0-5

Manchester United var sugne på å revansjere 0-1-tapet for lille Burnley i midtuken og dagens kamp mot Wigan viste med tydelighet at laget ikke kan avskrives i kampen om gullet.

United avgjorde alt i andre omgang da Fergusons gutter puttet ballen i nettet hele fem ganger.

Se Premier League på ABC Nyheter

Allerede etter tre minutter av kampen kunne United tatt ledelsen borte mot Wigan. Fra tre meters hold klarte ikke Darren Fletcher å løftet ballen over Titus Bramble. Wigan-stopperen fikk akkurat slengt ut beinet, nærmest på målstreken, og forhindret scoring.

United startet med å sette hjemmelaget under et voldsomt trykk. Like etter Fletchers mulighet fikk Paul Scholes ballen servert på fat av Dimitar Berbatov, men fra 16 meter banket Scholes ballen over høyt mål.

Wigan mer med

United, som måtte klare seg uten viktige Rio Ferdinand, tok det litt roligere utover i omgangen, men styrte oppgjøret helt og holdent det første kvarteret. Wigan lå lavt i banen og satset på hurtige overganger når sjansen bød seg.

United-keeper Ben Foster måtte i aksjon for første gang etter 21 minutters spill. Litt klabb og babb innenfor Uniteds sekstenmeter endte til slutt med at Foster fanget ballen i sikkert grep foran snuta på et par Wigan-spillere. Dersom hjemmelaget hadde vært litt mer nøyaktige i avslutningsøyeblikket kunne de fort tatt føringen hjemme på DW Stadium.

Wigan var nå langt bedre med i kampen.

Først ble laget muligens snytt for straffespark etter at Vidic la Gomez i bakken inne i United-feltet. Deretter fyrte Koumas av en kanon som Foster måtte strekke seg så lang han var etter.

Etter 31 minutter burde imidlertid United tatt ledelsen.

Midtstopper Johnny Evans slo en langpasning i bakrommet til Wigan-forsvaret og Wayne Rooney luktet muligheten. Men Kirkland i buret vartet opp med en strålende fotparade - det var en mulighet Rooney vanligvis setter ni av ti ganger.

Etter dette skapte United et par halvsjanser, men lagene forsvant inn i garderoben for hvile på stillingen 0-0.

Eksplosjon

Andre omgang startet med at United stormet i angrep. Wayne Rooney fikk muligheten fra cirka syv meter, men bommet på ballen.

Like etter fikk Wigans Scharner gå opp på et frispark, men headingen hans traff en medspiller og ballen strøk utenfor stolpen til United-målet.

Begge lag var villige til å gå i angrep og skrudde tempoet opp fra start i andre omgang.

Så viste United klasse. På ni minutter puttet bortelaget ballen tre ganger i Wigan-nettet.

56. min: 1-0 kom ved at nyinnkjøpte Antonio Valencia fikk stå relativt umarkert på høyresiden. Den tidligere Wigan-spilleren slo ett presist innlegg som Wayne Rooney raget høyest på inne i feltet. På nydeligvis styrte spissen inn sitt mål nummer 100 for Manchester United.

58 min.: 2-0 kom som et resultat av godt veggspill mellom Berbatov, Rooney,og Scholes. Det hele endte med at Berbatov "tappet" ballen inn fra fire meter med ryggen mot mål.

65 min.: 3-0-scoringen var av det noe heldige slaget. Berbatov dyttet ballen til Rooney som skjøt via en Wigan-stopper og i mål. Ballen skiftet retning og keeper Kirkland ble satt fullstendig ut av spill.

Kontroll

Uniteds mål så ut til å ta luven fra et hardtarbeidende hjemmelag. Resten av kampen foregikk i rolige former uten de helt store muligheten til noen av lagene.

Bortsett fra to ganger.

Fem minutter før slutt sendte Manchester Uniteds Nani en herlig stikker inn bak Wigans forsvar. Innbytter Michael Owen takket for pasningen ved å vippe ballen i en nydelig bue over Kirkland i mål. Scoringen var Owens første i United-trøya i ligasammenheng.

På overtid satte Nani punktum med en frisparkscoring fra nesten 25 meter.