Henlegger sexsak mot sogneprest

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pPolitiet har henlagt saken mot sogneprest Reimunn Førsvoll i Stavanger. Presten ble i juni anmeldt for seksuelle overgrep.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg føler både lettelse og tristhet. Selv om jeg er helt uskyldig, ble jeg lettet over henleggelsen. I saker som denne vil noen si «ingen røyk uten ild», men det får de bare gjøre, sier Førsvoll til Stavanger Aftenblad.

Han synes saken er trist, både for kvinnen som anmeldte ham og for seg selv. Men mest av alt for dem som har samtalt med ham om seksuelle overgrep.

Førsvoll har arbeidet med overgrepsproblematikk i 20 år.

– Mine samtalepartnere er redde for å bli ansett som dumme når de går til en som er blitt anmeldt for overgrep. Dessuten kan noen være engstelige for å miste tilbudet jeg gir, men jeg regner med å fortsette, sier sognepresten.

Flere kvinner meldte seg til Stavanger bispedømmekontor etter at Førsvoll ble anmeldt for seksuelle overgrep, men ingen av disse har politianmeldt sognepresten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen i 30-årene som anmeldte presten for å ha misbrukt sin stilling, skal ha gått i samtaleterapi hos ham for en del år tilbake.

Saken ble henlagt med formuleringen «på grunn av bevisets stilling». Innen tre uker kan begge parter i saken klage på henleggelsen til statsadvokaten i Rogaland. Førsvoll vil diskutere med sin advokat Gunnar Ø. Helgevold om de skal klage for å få en henleggelse med begrunnelsen «intet straffbart forhold funnet». (©NTB)