Vil fengsle to for Kongsvinger-drap

Kriminalteknikere i arbeid like ved der drapsofferet ble funnet. Foto: Scanpix
Kriminalteknikere i arbeid like ved der drapsofferet ble funnet. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pTo personer er pågrepet og blir fredag fremstilt for varetektsfengsling siktet for Kongsvinger-drapet, opplyser Hedmark politidistrikt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Hedmark bekrefter overfor NTB at to personer er siktet for drapet på 18 år gamle Lars Erik Flem Andersen utenfor en boligblokk i Langeland-området i Kongsvinger 26. juli.

– I forbindelse med drapssaken i Kongsvinger siktet politiet sist onsdag to personer for drap eller medvirkning til dette, opplyser politiadvokat Iren Johnsen Dahl.

De to siktede vil bli begjært varetektsfengslet fredag. Politiet mener det er skjellig grunn til mistanke og fare for bevisforspillelse. Fengslingsmøtet vil bli avholdt i Glåmdal tingrett, og ifølge politiet vil det bli begjært lukkede dører.

–32-åring sjekket ut

En 32 år gammel mann er tidligere pågrepet i saken, men ble løslatt etter en uke i varetekt. Siktelsen ble imidlertid opprettholdt inntil videre.

32-åringens forsvarer, advokat Christer Hedin, bekrefter overfor NTB at hans klient ikke er blant de to som nå er pågrepet og siktet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Siktelsen er i skrivende stund ikke frafalt, men vil bli stående til politiet er noenlunde sikre på at de har drapsmannen, sier Hedin.

Han har ikke snakket med sin klient etter fredagens utvikling.

To etterlyste vitner

Lars Erik Flem Andersen ble funnet drept rundt klokken 1.30 natt til søndag 26. juli. Ytre stikkskader i hodet og overkroppen gjorde at politiet fant grunn til å etterforske saken som et mulig drap.

Politiet har tidligere etterlyst to viktige vitner etter drapet. Disse har ikke meldt seg til politiet, til tross for at de har blitt oppfordret til å gjøre det.

Den ene ble observert i Sykehusskogen ved området der 18-åringen ble funnet drept. Den andre ble i samme tidsrom observert mens han luftet hunden på rett ved åstedet. (©NTB)