Ny kortsvindel avslørt

Betalingsteminaler i Oslo-området har vært utsatt for svindel. Ill. Foto: Scanpix
Betalingsteminaler i Oslo-området har vært utsatt for svindel. Ill. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pFlere tusen kortbrukere kan være berørt. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bankene går nå ut med advarsel etter at de har avdekket en storsvindel i Oslo-området. Svindlere har klart å erstatte ekte betalingsterminaler med falske, der innmaten er laget for å avkopiere folks kortdetaljer. Flere tusen kan ha blitt rammet, skriver Dagbladet.no.

Betalingsterminalene er funnet i fem butikker i Oslo-området, og funnene knyttes sammen med et tyveri av 20 betalingsterminaler i juli.

- Dette er første store organiserte kortsvindel vi har registrert siden vi fikk blokkert minibankene for skimmingsutstyr i 2006, sier daglig leder Knut Kvalheim i Bankenes Standardiseringskontor til Dagbladet.

Det skal bare være kort med magnetstripe som er berørt, mens de nyere chip-kortene fremdeles er sikre. Hele omfanget av svindelen er ennå ikke kjent, men avisa siterer en mann som har fått kontoen tappet for til sammen 5000 kroner.

- Begge uttakene var gjort i britiske pund i England. Banken sa det var flere hundre kunder som hadde vært utsatt for svindelterminaler, men jeg vet ikke noe om når og hvor mitt kort er blitt avlest, sier mannen til Dagbladet.