Brutal sparring mot nytt VM-forsvar

Cecilia Brækhus er inne i den siste oppkjøringen til VM-kampen mot italienske Lucia Morelli. (Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)
Cecilia Brækhus er inne i den siste oppkjøringen til VM-kampen mot italienske Lucia Morelli. (Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)

<pDet gikk både hardt og brutalt for seg da Cecilia Brækhus innledet sparringen før sitt tredje VM-forsvar i Max Schmeling Gym i Berlin onsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske verdensmesteren i weltervekt i World Boxing Association (WBA) og World Boxing Council (WBC) gikk i ringen med Jessica Balogun i treningshallen i den tyske hovedstaden, og jentene ga alt.

– Det er tøffe tak, så det nytter ikke å ha en dårlig dag på jobben. Det er litt annerledes enn de som driver med friidrett. Har de en dårlig dag, får de et svakt resultat. Dersom jeg ikke er på topp, kan det få langt alvorligere konsekvenser, sier Cecilia Brækhus til NTB .

Vi var på plass da hun innledet den siste oppkjøringen til VM-kampen mot italienske Lucia Morelli. Brækhus gjorde unna åtte runder sparring mot Balogun, og de to jentene dengte løs på hverandre med enorm intensitet. Det ble ikke gitt ved dørene.

Fortsetter under bildet

Cecilia Brækhus trener ved Max Schmeling Gym i Berlin. Den 12. september bokser hun VM-kamp i Herning i Danmark. (Foto: CorneliuCecilia Brækhus trener ved Max Schmeling Gym i Berlin. Den 12. september bokser hun VM-kamp i Herning i Danmark. (Foto: Corneliu

– Jeg kan tenke meg at vi gir sånn cirka 90 prosent av det vi er gode for på sparringsøkter som dette. Det kan nok se tøffere ut enn det er, men det er nødvendig for meg å ha tøff sparring nå, for jeg står foran den tøffeste og vanskeligste kampen i karrieren, sier Brækhus.

Tunge økter

– Jeg har sparret mot Jessica Balogun en gang tidligere, og det var kjempesuksess. Derfor har vi valgt å satse på henne igjen. Hun har to mesterbelter hun også, så jeg vet at hun holder høy kvalitet, sier Brækhus.

– Det blir noen tunge økter på meg nå de neste 14 dagene, for opplegget er at vi skal sparre åtte økter en dag i uken. De andre dagene blir det seks runder, men en dag tar vi sparringsfri og trener på andre måter.

– Det blir intensive og knalltøffe økter uten sparring hver eneste formiddag. Planen er at jeg skal trene to ganger daglig fram mot VM-kampen i Herning 12. september, forteller Brækhus.

Hun er sterkere og tyngre enn før, men er litt spent på om hun klarer å holde seg tung nok i dagene som kommer.

– Ja, det er nå det spørs – etter at jeg har startet med sparringen, for det er da vekten pleier å rase nedover. Men denne gangen har jeg tatt noen forholdsregler. Både kjøkkenet og kjøleskapet er fylt til randen med mat, og jeg spiser hele tiden. Derfor har jeg tro på at det skal gå like bra med å holde vekten oppe som med alt annet, sier Brækhus.

Tett og sterk

Lucia Morelli, som Brækhus skal møte tredje gang hun forsvarer VM-titlene sine, er ubeseiret etter 13 kamper. Seks av seirene er kommet på knockout.

– Jeg er forberedt på en tøff kamp, men slik blir det jo framover. Morelli er både tett og sterk og vil komme på meg hele tiden. Foreløpig har jeg ikke lagt noen slagplan, men det vil jeg gjøre sammen med trenerne mine etter at vi har studert videoopptak av Morelli, sier Brækhus.

«Schöne arbeit», «sehr gut», skrek assistenttrener Georg Promowski gang på gang under sparringsøkten mot Jessica Balogun onsdag.

– Jeg er veldig fornøyd med Cecilia. Nå synes jeg hun gjennomførte sin første sparringsøkt på en veldig god måte. Jeg er mer enn tilfreds med henne, sa Promowski til NTB etter onsdagens knallharde gjennomkjøring.

Tempoveksling

– Det er å jobbe med venstreslaget og å holde avstand som er de viktigste arbeidsoppgavene mine nå ved siden av at jeg legger vekt på å styrke tempovekslingen ytterligere. Det gjelder også å trene på å stå ekstra støtt og godt på beina i det jeg slår. Hvis ikke kan slagene bli for pusete, sier Brækhus.

Foreløpig tenker hun ikke så mye på den kommende kampen.

– Nei, nå er jeg mest opptatt av sparringen og treningen jeg gjør i nuet. Det er tre uker til kampen, så den kommer jeg nok ikke til å konsentrere meg om før det nærmer seg, sier hun.

Oppladningen foregår i Sauerland Events eget treningsstudio et par steinkast fra Olympiastadion i Berlin. Laurbærkranser, gamle kampplakater, historiske bilder av Muhammad Ali og datteren Laila omkranser bokseringen som er det naturlige midtpunktet i treningslokalet.

Miljøet er godt, og både verdensmestere, europamestere og de andre Sauerland-bokserne går ut og inn av lokalet hele tiden. Det formelig lukter «guts and glory» – og det er her Cecilia Brækhus lader opp til enda et suksessrikt tittelforsvar. Det er i hvert fall trenerne og treningskameratene i Sauerland-stallen helt sikre på. (©NTB)

Personvernpolicy