Vil betale MGP-finale med økt lisens

Kultur- og kirkeminister Trond Giske og kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas. Foto: Scanpix
Kultur- og kirkeminister Trond Giske og kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pKulturminister Trond Giske (Ap) åpner for å øke NRK-lisensen for å finansiere finalen i Eurovision Song Contest på Telenor Arena i mai neste år.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kulturministeren understreker imidlertid overfor NTB at finalen i Eurovision Song Contest på Telenor Arena i mai neste år skal finansieres innenfor NRKs ordinære driftsbudsjett.

– Det er ikke gitt at vi vil ha en ekstraordinær økning av NRK-lisensen på grunn av Melodi Grand Prix. Dette kan også løses ved besparelser, effektivisering og utsettelse av andre store prosjekter i et år eller to, sier han.

Torsdag formiddag samlet NRK-sjef Hans-Tore Bjerkaas aktører fra både kulturliv, TV-produksjonsmiljøene og kulturministeren til seminar om finalen. Etter seminaret antydet Giske at det kan gå mot økning av lisensen.

– Når vi setter lisensen for 2010 må vi ha i bakhodet at NRK skal avvikle et stort arrangement innenfor sine ordinære budsjetter, sier Giske til ANB.

Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas legger ikke skjul på han trenger «noen titalls milioner» ekstra til gigantarrangementet. Han kan ikke si noe om hvor mye dyrere lisensen blir.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi jobber på spreng med å få en kalkyle ut, noe som kan skje i løpet av tre-fire uker, sier Bjerkaas.

– Tyner seerne

Fremskrittspartiets kulturpolitiske talsmann, Ulf Erik Knudsen, reagerer sterkt på mulighetene for lisensøkning. Han ser på det som «et påskudd for å tyne TV-seerne» for mer penger.

– NRK har et formidabelt budsjett med nesten fire milliarder kroner og 3.000 ansatte. Det betyr at finalen i Melodi Grand Prix skal finansieres innenfor budsjettet, og her må NRK se på sitt eget inntektspotensial og ikke bare øke lisensen, sier han i en pressemelding. (©NTB)