Vil betale MGP-finale med økt lisens

<span style="border-collapse: separate; color: #000000; font-family: 'times new roman'; font-size: 16px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span"><span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana; font-size: 11px" class="Apple-style-span">Kultur- og kirkeminister Trond Giske og kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas. Foto: Scanpix<br></span></span>
Kultur- og kirkeminister Trond Giske og kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas. Foto: Scanpix

<pKulturminister Trond Giske (Ap) åpner for å øke NRK-lisensen for å finansiere finalen i Eurovision Song Contest på Telenor Arena i mai neste år.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kulturministeren understreker imidlertid overfor NTB at finalen i Eurovision Song Contest på Telenor Arena i mai neste år skal finansieres innenfor NRKs ordinære driftsbudsjett.

– Det er ikke gitt at vi vil ha en ekstraordinær økning av NRK-lisensen på grunn av Melodi Grand Prix. Dette kan også løses ved besparelser, effektivisering og utsettelse av andre store prosjekter i et år eller to, sier han.

Torsdag formiddag samlet NRK-sjef Hans-Tore Bjerkaas aktører fra både kulturliv, TV-produksjonsmiljøene og kulturministeren til seminar om finalen. Etter seminaret antydet Giske at det kan gå mot økning av lisensen.

– Når vi setter lisensen for 2010 må vi ha i bakhodet at NRK skal avvikle et stort arrangement innenfor sine ordinære budsjetter, sier Giske til ANB.

Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas legger ikke skjul på han trenger «noen titalls milioner» ekstra til gigantarrangementet. Han kan ikke si noe om hvor mye dyrere lisensen blir.

– Vi jobber på spreng med å få en kalkyle ut, noe som kan skje i løpet av tre-fire uker, sier Bjerkaas.

– Tyner seerne

Fremskrittspartiets kulturpolitiske talsmann, Ulf Erik Knudsen, reagerer sterkt på mulighetene for lisensøkning. Han ser på det som «et påskudd for å tyne TV-seerne» for mer penger.

– NRK har et formidabelt budsjett med nesten fire milliarder kroner og 3.000 ansatte. Det betyr at finalen i Melodi Grand Prix skal finansieres innenfor budsjettet, og her må NRK se på sitt eget inntektspotensial og ikke bare øke lisensen, sier han i en pressemelding. (©NTB)

Personvernpolicy