Drapsdømt kjendiskirurg tatt på Island

KOM FRA NORGE: Her på Keflavik flyplass ved Reykjavik ble drapsdømte Hosmany Ramos arrestert i forrige uke.
KOM FRA NORGE: Her på Keflavik flyplass ved Reykjavik ble drapsdømte Hosmany Ramos arrestert i forrige uke.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEn av Brasils mest ettersøkte forbrytere drømte om Norge. Nå har han vært her.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hosmany Ramos skulle ha returnert til fengselet i Valparaíso, omlag 570 kilometer fra São Paulo, klokken 17 lørdag 3. januar, men dukket aldri opp.

Siden har han vært på rømmen fram til 14. august, da han ble arrestert på Keflavik flyplass utenfor Reykjavik på Island, ifølge den islandske avisen Pressan. Da kom han med rutefly fra Gardermoen.

Les også: Drapsdømt kjendiskirurg vil til Norge

Levde i luksus

Hosmany Ramos er en av Brasils mest berømte fanger. På 1970-tallet vanket Ramos blant de rike og berømte i Rio de Janeiro og han eier fortsatt en luksusleilighet på Copacabana i Rio. Han ble koblet til en rekke kjente kvinner og jobbet en periode for den internasjonalt anerkjente plastikk-kirurgen Ivo Pitanguy. Men i 1981 ble han pågrepet og senere dømt til 43 års fengsel for flere drap, biltyverier og internasjonal narkotikasmugling.

Allerede fredag 2. januar varslet Ramos at han ikke aktet å vende tilbake til Valparaíso-fengselet, der han sonet på åpen avdeling. I et notat han fikk distribuert skrev han blant annet at han aktet å bosette seg i Norge, ifølge den seriøse avisen Estado de São Paulo. Ifølge Ramos er hans eneste sønn en vellykket forretningsmann i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Drømmefengsel

Nå ble ikke Norge siste stoppested for Ramos, men i et fengsel på Island. Men det ser ikke ut som dette er den verste plassen for ham. Ifølge Pressan er det som å bo på et 4-stjerners hotell å sitte innelåst på Island.

- Jeg er ikke fange her. Det er som å bo på et 4-stjerners hotell. Jeg har aldri sett noe liknende som dette, sier Ramos.

Ramos har i tiden som fange i Brasil vært en hissig kritikere av soningforholdene ved fengselet i Valparaíso.