Nesten alle innbrudd på Østlandet blir henlagt

<pBander har i sommer rundstjålet boliger over hele landet. Politiet henlegger nesten alle sakene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare i Asker og Bærum politidistrikt er 40 av sommerens 48 innbruddssaker henlagt. Ytterligere sju vil trolig bli henlagt. Dermed gjenstår kun én sak der noen er pågrepet. Det var fem rumenere som ble tatt i en bil i Tyskland, med tyvegods fra et hus i Asker, skriver Aftenposten.

– Vi forsøker å sikre DNA-spor og andre spor i alle sakene, men det tar tid å analysere funn og få svar, forklarer påtaleleder Stine Karlsen i Asker og Bærum politidistrikt.

Også i Romerike politidistrikt har det i sommer vært mange innbrudd. Til sammen er det registrert 69 grove innbrudd i villaer og leiligheter i juni, juli og hittil i august. 18 av disse innbruddene har skjedd i Nittedal kommune. 16 av dem er under etterforskning, som egentlig betyr at politiet venter på en rapport fra DNA-analyser.

– Det kan ta opp til to måneder å få svar. Får vi ikke et treff i databasen etter analysen, blir saken mest sannsynlig henlagt, forklarer lensmann Bjørn Bratteng i Nittedal.

I hovedstaden vil ikke politiet opplyse offentligheten om antall innbrudd eller antall henlagte innbruddssaker. Men forsikringsselskapet Gjensidige, som har en markedsandel på rundt 25 prosent, har registrert 120 innbruddssaker hos privatkunder i Oslo i juni og juli.

Folk må forberede seg på en ny virkelighet, mener lensmannen i Nittedal.

– Før var det småtyverier og små innbrudd. Nå er dette organisert på tvers av landegrensene. Vi pleier å si at Norge er verdens største godtebutikk for vinningskriminelle, sier Bratteng. (©NTB)

Personvernpolicy