Avgjorde på overtid

<p><strong>SEIER PÅ OVERTID:</strong> Birminghams Gregory Vignal med Portsmouths Anthony Van den Borre i hælene. Bak hjemmelagets målscorer, James McFadden. (Foto: Scanpix). </p>
SEIER PÅ OVERTID: Birminghams Gregory Vignal med Portsmouths Anthony Van den Borre i hælene. Bak hjemmelagets målscorer, James McFadden. (Foto: Scanpix).

<pBirmingham sikret seg sine første tre poeng.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter) Birmingham-Portsmouth 1-0

Både Birmingham og Portsmouth var innstilt på å snu 0-1-tapene i åpningskampen til noe positivt og det var hjemmelaget som kom best i gang.

De la fra første spark på ballen et visst press på Portsmouth, men klarte ikke å sette David James i Pompey-målet på nevneverdige prøver.

Se høydepunktene fra Premier League på ABC Nyheter

Kampens første reelle målsjanse var det imidlertid Porstmouth som fikk.

Etter elleve minutter fikk Van den Borre sjansen fra omtrent ved straffemerket til Birmingham, men pasningen fra Marc Wilson ble blåst over kassa til keeper Joe Hart.

Midtveis i omgangen var hjemmelaget nær på å ta ledelsen.

Distin spilte ballen tilbake til James og lynhurtige Jerome i Birmingham-angrepet klarte nesten å snappe ballen for den engelske landslagskeeperen.James.

Resten av omgangen forløp uten de store hendelsen mest fordi begge lag var mer enn unøyaktige i avslutningsøyeblikkene.

De siste 45 minuttene startet forsiktig med kun to spede forsøk fra hjemmelaget, henholdsvis av Jerome og McFadden, som beholdningen. Skuddet gikk imidlertid til side for målet til James.

Avgjørelsen falt ikke før helt på tampen av oppgjøret.

Birminghams Sebastian Larsson ble felt av David James innenfor sekstenmeteren på overtid og dommeren pekte på krittmerket elleve meter fra mål.

Straffesparket klinket James McFadden kontant i nota og hjemmefansen på St. Andrews kunne slippe jubelen løs.

Birmingham sikret seg med det sesongens første tre poeng mens Portsmouth fortsatt står med null på poengkontoen etter to spilte kamper.

Personvernpolicy