Oljetanker i brann etter kollisjon

Det Liberia-registrerte skipet Formosaproduct Brick var på vei fra De forente arabiske emirater til Sør-Korea da det kolliderte. Foto: REUTERS / Bazuki Muhammad / SCANPIX
Det Liberia-registrerte skipet Formosaproduct Brick var på vei fra De forente arabiske emirater til Sør-Korea da det kolliderte. Foto: REUTERS / Bazuki Muhammad / SCANPIX

<pNi sjøfolk er savnet etter at en oljetanker kolliderte med et frakteskip og tok fyr i Malakkastredet mellom Malaysia og Indonesia.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kollisjonen skjedde utenfor det malaysiske feriestedet Port Dickson tirsdag, og brannmannskaper kjempet onsdag fortsatt med å få kontroll over brannen om bord i den taiwanske oljetankeren Formosaproduct Brick.

Det Liberia-registrerte skipet var på vei fra De forente arabiske emirater til Sør-Korea med en last på rundt 58.000 tonn white spirit da det kolliderte.

– Slagside

– Skipet har nå fått slagside, og vi frykter at det kommer til å synke, opplyser sjefen for det malaysiske marinepolitiet i området, Rizal Ramli.

En talsmann for malaysiske sjøfartsmyndigheter opplyser imidlertid at det ikke er fare for oljeutslipp fra tankeren.

– Vi har tauet tankskipet til utkanten av den internasjonale skipskorridoren, 33 kilometer fra kysten av Port Dickson, og vi har varslet alle skip i området for å hindre forsinkelser i trafikken gjennom stredet, sier talsmannen.

I livbåten

De ni savnede sjøfolkene etter ulykken kommer fra Kina og Taiwan, mens 16 andre sjøfolk ble berget fra det brennende tankskipet etter å ha gått i en livbåt.

Det britiskregistrerte frakteskipet Ostende Max, som var på vei til Singapore, fikk bare mindre skader i sammenstøtet. Årsaken til ulykken skal nå granskes.

– Frakteskipet dundret inn i den venstre siden på det taiwanske tankskipet, sier Rizal Ramli.

Travelt havområde

Skipstrafikken i det 800 kilometer lange Malakkastredet, som på det smaleste bare er 2,5 kilometer bredt, er ikke påvirket av tirsdagens kollisjonen.

Rundt 70.000 skip og en betydelig del av verdenshandelen passerer årlig gjennom Malakkastredet, som er et av verdens travleste havområder. (©NTB)

Personvernpolicy