Lommemann-siktet anmelder 17-åring

<pDen 57 år gamle mannen er siktet for å ha voldtatt gutten i 1999. Nå har han anmeldt 17-åringen for falsk forklaring.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 1999 ble 57-åringen pågrepet og siktet for å ha forgrepet seg på den da syv år gamle gutten i en svømmehall på Sotra.

I dommeravhør klarte syvåringen etter politiets oppfatning ikke å gi en detaljert nok forklaring på det som hadde skjedd og saken ble henlagt.

Men overgrepssaken fra 1999 ble til slutt avgjørende for at 57-åringen fra Bergen ble pågrepet og utpekt av politiet som den såkalte lommemannen. Etter pågripelsen ble saken etterforsket på nytt, og gutten ga et nytt dommeravhør, der han skal ha forklart seg klarere og grundigere om overgrepet han skal ha blitt utsatt for.

Saken er den groveste i siktelsen mot 57-åringen. Han nekter for å ha begått noe overgrep mot gutten.

– Min klient har gått til motanmeldelse, fordi han mener forklaringen til denne gutten har endret seg kraftig i løpet av ti år. Den blir bare verre og verre, og min klient mener det bare er oppspinn, sier advokat Gunhild Lærum til Bergens Tidende. Hun er forsvarer for 57-åringen.

– Jeg reagerer sterkt på dette, særlig med tanke på at 57-åringen er siktet for en grov voldtekt mot min klient, sier 17-åringens bistandsadvokat Beate Hamre. (©NTB)