Bekymret for «Frp-effekten»

Tidligere statsminister i Sverige Göran Persson. Foto: Scanpix
Tidligere statsminister i Sverige Göran Persson. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pTidligere statsminister Göran Persson i Sverige er redd det kan bli vanskelig å samle folkelig støtte internasjonalt til å bekjempe klimakrisen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Et av de største partiene i Norge, som er et av verdens mest opplyste og demokratiske land, samler stemmer på å påstå at klimakrisen ikke er menneskeskapt. Hvordan skal vi da klare å samle folkelig støtte i land som India, Kina og Sør-Afrika, sier Göran Persson til NTB.

Sveriges tidligere statsminister og Socialdemokraternas mangeårige, tidligere leder talte under et klimaseminar som ble arrangert av Arbeiderbevegelsens nordiske samarbeidskomité (SAMAK) i Oslo tirsdag. Med klar adresse til Fremskrittspartiet og konsekvensene av partiets klimaholdning, advarte han mot et verdenssamfunn som ikke lykkes med å bli enige om en forpliktende og ambisiøs klimaavtale.

I desember avholdes det nesten to uker lange internasjonale klimatoppmøtet i København. Uten en avtale om globale og forpliktende utslippsreduksjoner, vil verden raskt se annerledes ut enn i dag, mener Persson.

– Jeg og min generasjon klarer seg, men uten en slik avtale overlater vi et samfunn til våre barn og deres barn som er grunnleggende annerledes og preget av konflikter på grunn av klimakrisen, sa han. (©NTB)