Jens knuser Siv

<div>JENS SUVEREN: FrPs Siv Jensen blir takket for sin tale av Jens Stoltenberg  under mottakelsen i Samfunnssalen i Oslo  i forbindelse med statsministerens 50-årsdag.</div><div>Foto: Knut Falch / SCANPIX</div>
JENS SUVEREN: FrPs Siv Jensen blir takket for sin tale av Jens Stoltenberg  under mottakelsen i Samfunnssalen i Oslo  i forbindelse med statsministerens 50-årsdag.
Foto: Knut Falch / SCANPIX

<p42 prosent av de spurte i en ny meningsmåling vil ha Jens Stoltenberg (Ap) som statsminister. 16 prosent vil ha Frp-leder Siv Jensen, mens bare 6 prosent vil ha Høyre-leder Erna Solberg.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser en meningsmåling Norstat har gjort for NRK.

Jens Stoltenberg er glad for tillitserklæringen.

– Jeg tror dette er en tillitserklæring til regjeringen. Resultatet viser at det er viktig å bruke penger på god eldreomsorg og god skole fremfor nye milliarder i skattelette, sier Jens Stoltenberg.

Han scorer like høyt hos menn og kvinner, mens for Siv Jensens del er ulikheten mellom kjønnene stor. 20 prosent av mennene i undersøkelsen vil ha Frp-lederen som statsminister, men bare 11 prosent av kvinnene.

Blant velgere under 30 år er det bare 10 prosent som vil ha Jensen som statsminister.

Siv Jensen mister ikke motet av de dårlige tallene.

–16 prosent er bedre enn null. Jeg er veldig fornøyd med det, jeg. Vi vil jobbe knallhardt hver eneste dag i ukene fremover for å vise at Fremskrittspartiet er klar til å overta med meg som statsminister, sier Siv Jensen.

Heller ikke Erna Solberg lar målingen gå inn på seg.

– Meningsmålingen viser at det er mange som ikke har bestemt seg. Jeg tror at vi skal klare å snu bildet av hvem som bør være statsminister og hvilken politikk som skal føres i Norge i løpet av valgkampen, sier Erna Solberg.

Personvernpolicy