Skolestart ga bøte-boom

Chrsiter Gove var slett ikke irritert over å ha fått 500 kroner i bot under Aksjon skolevei. Tvert i mot synes han politiet kunne vært oftere på veiene.
Chrsiter Gove var slett ikke irritert over å ha fått 500 kroner i bot under Aksjon skolevei. Tvert i mot synes han politiet kunne vært oftere på veiene.

<pHan gikk rett fra skolelevering til politikontroll. – Strålende, sier Christer Gove, som fikk 500 kroner i bot.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christer Gove fikk 500 kroner for å ha kjørt uten bilbelte mandag. Politiet og Statens vegvesen hadde tatt oppstilling like nedenfor Bøler senter i Oslo, hvor Gove ble vinket inn til siden. Anledningen var skolestarten i dag, hvor Vegevesenet og politiet er ute med store mannskaper.

- Jeg synes det er kjempebra at de har kontroller. Jeg har to barn selv, og jeg kommer akkurat fra skolen, hvor yngstemann begynte i første klasse i dag, sa han strålende blid.

- Det er utrolig mye grisekjøring her, og for min del kunne politiet stått her mye oftere, legger han til.

Fokus på belte

Utrykningspolitiet (UP) og lokale politidistrikter gjennomfører en omfattende kontroll rundt skoler og på skoleveier de kommende to ukene.

Det er gjennomført slike aksjoner ved skolestart i flere år. Formålet er å trygge skolestarten for barna. Både politiet og Vegvesenet er også til stede og synlige utenfor skoler og på skoleveiene ved starten og slutten av skoledagen.

Minst 20 bilister ble ilagt bøter i løpet av den halvtimen ABC Nyheter var med på Aksjon skolevei.

- Vi har spesielt fokus på beltebruk og sikring av barna i bilene, sier avdelingsingeniør Aage Kristiansen i Statens vegvesen til ABC Nyheter.

Satt med barnet på fanget

Kristiansen legger til at han synes at folk har blitt mye flinkere til å bruke belte enn de var før. Han gir nye biler med varselsystemer mye av æren for det.

- Det blir jo vanskeligere å ikke bruke belte når alarmen i bilen går hvis du ikke har tatt på belte.

Mannen som ble stoppet fordi et av barna satt usikret på fanget, fikk ikke kjøre videre. I likhet med de fleste andre som ble stoppet, hadde han et lager av unnskyldninger.

- De fleste har en eller flere unnskyldninger, og det de fleste har til felles er at de hevder at de alltid bruker belte.

ABC Nyheter tok en uformell spørrerunde blant dem som ble stoppet, og samtlige hevdet at de vanligvis bruker belte.

Personvernpolicy