Krever burkaforbud

Illustrasjonsfoto: Colourbox
Illustrasjonsfoto: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDanmarks Konservative Folkeparti vil ha forbud mot klesdrakter som dekker ansiktet – som de muslimske burka og niqab. Men forslaget skaper sterk politisk strid.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sosialdemokratene og Socialistisk Folkeparti støtter det konservative utspillet, men de konservatives regjeringspartner Venstre sier nei, skrev avisen Jyllands-Posten mandag. Integrasjonsminister Birthe Rønn Hornbech slakter forslaget.

– Vi kan ikke begynne å blande oss inn i hva slags klær folk har på seg når de går på gata, sier Rønn Hornbech. Hun mener ifølge Jyllands-Postens nettsider at selv om heldekkende klesdrakter hemmer kvinnenes utviklingsmuligheter, er forbud ikke veien å gå.

– I Danmark er det religionsfriheten som gjelder. Hvis man holder fast på at man skal skille seg ut, må man finne seg i at man møter begrensninger, men en straffeordning vil overhodet ikke føre fram, mener den danske integrasjonsministeren.

De konservatives integrasjonspolitiske talsmann Naser Khader sier at et burkaforbud bør gjelde overalt i det offentlige rom i Danmark. Danskene kan rett og slett ikke tillate at enkelte samfunnsborgere går med ansiktet tildekket, framholder han. (©NTB)