Krever burkaforbud

Illustrasjonsfoto: Colourbox
Illustrasjonsfoto: Colourbox

<pDanmarks Konservative Folkeparti vil ha forbud mot klesdrakter som dekker ansiktet – som de muslimske burka og niqab. Men forslaget skaper sterk politisk strid.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sosialdemokratene og Socialistisk Folkeparti støtter det konservative utspillet, men de konservatives regjeringspartner Venstre sier nei, skrev avisen Jyllands-Posten mandag. Integrasjonsminister Birthe Rønn Hornbech slakter forslaget.

– Vi kan ikke begynne å blande oss inn i hva slags klær folk har på seg når de går på gata, sier Rønn Hornbech. Hun mener ifølge Jyllands-Postens nettsider at selv om heldekkende klesdrakter hemmer kvinnenes utviklingsmuligheter, er forbud ikke veien å gå.

– I Danmark er det religionsfriheten som gjelder. Hvis man holder fast på at man skal skille seg ut, må man finne seg i at man møter begrensninger, men en straffeordning vil overhodet ikke føre fram, mener den danske integrasjonsministeren.

De konservatives integrasjonspolitiske talsmann Naser Khader sier at et burkaforbud bør gjelde overalt i det offentlige rom i Danmark. Danskene kan rett og slett ikke tillate at enkelte samfunnsborgere går med ansiktet tildekket, framholder han. (©NTB)

Personvernpolicy