16-åring i høyrisikofengsel:

- Helvete blir en vane

16-åring soner sammen med landets tyngste kriminelle. Foto: Andreas H. Lunde
16-åring soner sammen med landets tyngste kriminelle. Foto: Andreas H. Lunde

I en betongkoloss konstruert for å holde landets tyngste kriminelle bak muren, sitter en 16-åring. - De første ukene var jeg skremt. Nå er det en vane, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TYRISTRAND/ OSLO (ABC Nyheter): Verken departement eller fengselsledelse vil forsvare det, men likevel har en 16-åring de siste månedene sonet sammen med drapsmenn og andre tungt kriminelle på høyrisikoanstalten Ringerike fengsel.

- Det har vært et helvete her. Det er ikke mer å si... Ikke får du sett familien og det er innlåsinger hele tiden, sier den voldsdømte 16-åringen til ABC Nyheter.

Når han kommer inn i besøksrommet er det intet som skulle tilsi at dette var en farlig fyr. 16-åringen er rolig, høflig og velreflektert for alderen. Brede skuldre avslører løfting av vekter og trening ved den lokale bokseklubben.

Men det er en tenåring med vel mye bagasje. Faren mishandlet mora, og kidnappet ham og broren til Nord-Afrika. Her var de i 4-5 år før mammaen klarte å få dem tilbake til Europa. Da han var ti år kom han tilbake til Norge etter et opphold i Danmark.

For en tid tilbake omkom faren, så nå er mora eneste omsorgsperson.

- Jeg har opplevd mye i barndommen. Det har jeg. Jeg er vokst opp med vold og sånn - ikke fra mamma sin side, men fra pappa sin side. Men han er død nå. Så...

Flukten nordover ligger ennå begravd i hukommelsen.

- Jeg kunne ha husket mer hvis jeg hadde vært utenfor murene. Jeg har fått ganske dårlig hukommelse av å være her, så jeg husker svært lite.

Blant tunge kriminelle

Ringerike er Norges mest moderne fengsel, en betongkoloss konstruert for å holde landets tyngste kriminelle bak murene.

Ringerike fengsel ligger idyllisk til ved Tyrifjorden. På innsiden av murene er det et strengt regime. Foto: Andreas H. LundeRingerike fengsel ligger idyllisk til ved Tyrifjorden. På innsiden av murene er det et strengt regime. Foto: Andreas H. Lunde

I de to-tre månedene han har sittet bak den om lag ti meter høye muren, de lange rekkene med nettinggjerder og en fullkommen kameraoveråkning, har han bare hatt besøk to ganger, og da av en venninne av familien som bor i Oslo.

For mora og de yngre søsknene har turen til Tyristrand vært både for lang og omstendelig.

Den siste tiden har han fått ringe noe oftere, men egentlig er gutten avspist med 20 minutter lange telefonsamtaler to dager i uka, noe som hver gang må innvilges etter en søknad.

Det er litt vanskelig, for mamma snakker ikke så bra norsk.Men guttungen har ikke hatt muligheten til å snakke om de vanskelige tingene, de tunge tankene som sniker seg fram når man er fratatt friheten og ikke engang får snakke med sine nærmeste uten overvåkning.

- Vi får ikke prata språket vårt. Det er litt vanskelig, for mamma skjønner ikke så bra norsk. Da må jeg forklare ting og da er det ting jeg ikke får sagt. Det er ting som ikke kommer fordi det er masse ting mamma da ikke skjønner, sier han.

Han har ikke fått bearbeidet de ekstreme opplevelsene som ikke mange andre norske barn er dømt til.

- Jeg har ikke prata med noen om slikt mens jeg har sittet her. Det har jeg ikke.

Hans egen konklusjon er klar:

- Barn skal ikke være i fengsel, egentlig. I hvert fall ikke en 16 år gammel gutt. Og så langt fra familien og alt...

Statssekretær Terje Moland Pedersen (Ap) mener det er feil å sette barn i fengsel. Foto: Ola KarlsenStatssekretær Terje Moland Pedersen (Ap) mener det er feil å sette barn i fengsel. Foto: Ola Karlsen

-Vil ikke ha barn i fengsel

Selv om guttungens dom og soning har skjedd i løpet av det siste året og under dagens regjering, så sier statssekretær Terje Moland Pedersen (Ap):

- Vi vil ikke at barn skal sitte i fengsel.

Lederen for Ringerike fengsel, Håkon Melvold, sier også det samme:

- Vi synes det er betenkelig å må ta imot så unge innsatte. Det er nok definitivt behov for å håndtere dem under et annet regime enn det Ringerike representerer.

Fengselslederen sier at barn må etterleve de samme regler som voksne, selv om man innenfor bestemmelsene forsøker å tilpasse soningen.

Det er harde regler. Det er det.- De har ikke så mange spesielle tilbud, men vi har et annet regime, vi håndterer dem anderledes enn andre innsatte ved blant annet å sikre at isolasjon i minst mulig grad forekommer. De er prioritert i det å få en felleskapsplass, prioritert i forhold til skole og andre aktiviteter og bli ivaretatt særlig - så det blir de. Men det er innenfor de samme regler og bestemmelser som gjelder for alle innsatte på Ringerike.

Og når 16-åringen skal omgås andre, oppstår et nytt problem:

- Det er et dilemma når vi på den ene siden skal begrense isolasjon for man tenker at det er skadelig, men det betyr jo samvær med andre - og «andre» er jo her godt voksne og til dels erfarne kriminelle, sier Melvold.

- Jeg blir behandla likt. Det er harde regler. Det er det, sier også guttungen.

- Egentlig skulle de ikke ha satt meg opp på et sånt fengsel. Da blir det et nytt nettverk, og kontakt med andre mennesker. Det er ikke noe bra, det.

Ringerike fengsel er ikke et sted for 16-åringer, mener felgselsleder Håkon Melvold. Foto: Andreas H. LundeRingerike fengsel er ikke et sted for 16-åringer, mener felgselsleder Håkon Melvold. Foto: Andreas H. Lunde

- Ser på meg som stor kriminell

- Alt er jo forandra, jeg har sittet inne i snart fem måneder, da er det litt rart å komme tilbake. Folk kommer til å se på meg som en stor kriminell, mener han.

Nå er jeg liksom en del av miljøet.I løpet av intervjuet kommer følelsene til overflaten når hans nære familien omtales. Da blir øynene fuktige og stemmen litt mer rusten.

Men i tillegg viser han omtanke for sine medinnsatte. Han understreker at det også for de med lange dommer er frustrerende når slike som han tar turen inn i deres stabile verden.

Mennene har blitt hans omgangskrets, og 16-åringens angst og vanskeligheter med å prate med drapsmenn, ranere og narkotikasmuglere er der ikke lengre:

- Jeg hadde det, men ikke nå lengre. Hehe. Nå er du liksom en del av miljøet. Når du sitter blant dem så kan du ikke tenke at jeg ikke kan prate med han fordi han er drapsmann, liksom. Det blir rart.

- Men du tenker at det sitter folk med dom på 20 år eller 16-17 år og så kommer det noen som skal sitte fem måneder sånn som meg, så er det litt rart for dem. Hvis du skjønner.

- De skulle heller hatt en egen greie for dem som sitter med lang dom, slik at det er mere rolig... At de ikke ser folk gå ut og inn hele tiden, for det er ganske vanskelig for dem.

- Stempla for livet

Jeg tok snarveier.Både oppholdet og en rekke oppslag i lokalavisene i tiden før og etter rettssaken, har sørget for at hans skjebne er vel kjent i nærmiljøet. Avisene stjal bildet hans fra nettsida og publiserte det i anonymisert form. Men byen er ikke stor nok til å holde skjult hvem som var avbildet.

Atriumet i Ringerike fengsel. Foto: Ringerike fengselAtriumet i Ringerike fengsel. Foto: Ringerike fengsel

- Jeg tenkte med en gang at det var morsomt, at da visste folk hvem jeg var. Men etterhvert tenkte jeg at det der, det er ikke morsomt.

- Det er akkurat som om en er stempla for resten av livet.

Familiens venner mener gutten ble gjort til syndebukk, at det lokale politiet ville ha en straffet etter at lokalpressen i lengre tid hadde skrevet om ungdomsbander, gjenger og utrygghet.

Uansett, det var like etter fylte 16 år at «karrieren» som kriminell tok av. I fire-fem måneder før han ble varetektsfengslet i mars i år, var gutten utagerende og voldelig.

- Jeg tok snarveier. Var rusa nesten hele tida. Det er ikke mer å si.

Etter 51 dager i varetekt dømmes han for 20 lovbrudd og frifinnes for ett. Det alvorligste er knivstikking av en jevnaldrende gutt på fest, ellers er det trusler, vold og narkotika som dominerer synderegisteret.

Ringerike fengsel hjelper ikke en 16 år gammel gutt.I dag står han for det han har gjort, med et unntak - knivstikkingen var det en annen som gjorde, og han tok bare på seg skylda.

- Jeg har tenkt litt tilbake på hva det var jeg dreiv med på den tiden og hva jeg gjorde. Uansett så hjelper jo ikke et sånt fengsel - kanskje for voksne menn over 18-19 år - men ikke en 16 år gammel gutt sitter på Ringerike fengsel. Folk må jo skjønne det.

Informerte ikke moren

Til tross for sin unge alder dømmes han så til ti måneders betinget fengsel og tre års prøvetid. Soningen startet umiddelbart.

Men han fikk ikke sone i fengslet nærmest hjembyen, så han søker om overføring. I stedet går turen på isolat etter trusler mot en fengselsbetjent som 16-åringen mener provoserte ham.

Og etter det sendes han enda lengre unna familien, til Ringerike ved Tyrifjorden.

Den overføringen skjedde endog uten at den lille familien ble informert:

- De ringte ikke mamma og informerte om noen ting.

- De sa ikke at han blir flytta der og der og der. Jeg måtte gjøre det når jeg kom hit.

16-åringen har ikke høye tanker om det norske rettssystemet.

- Det er helt for jævlig, for å være ærlig. Jeg har et par kompiser som har gjort verre ting enn det jeg har gjort: De har blitt dømt to ganger og fått samfunnsstraff. Mens jeg fikk to sjanser, og så ble jeg satt inn med en gang. De behandler folk forskjellig.

- Jeg kan ikke sitte og si at jeg kanskje oppfatter dem som rasister, det kan jeg ikke. Men en del av meg sier at det er derfor, men en del av meg sier at det kanskje ikke er derfor. Skjønner du hva jeg mener?

Barnevernet har vært involvert på ulike nivåer, men 16-åringen har liten tro på dem.

Barnevernet hjelper ingenting.- De har ikke hjulpet mamma med noenting mens jeg har vært inne. Det eneste er at de plasserte meg på et ungdomshus, og hva skal jeg si - det hjelper ingenting.

- Om de tok litt tak, om de skaffa meg noen å prate med. Alt det der. Så hadde ting kanskje gått litt bedre, tror han.

16-åringen angrer på sine handlinger, men vil ikke utstede noen garantier.

- Jeg vet ikke om jeg vil angre på det når jeg kommer ut. Men når man sitter innenfor murene, da tenker man: Hva er det jeg har gjort? Hvorfor er jeg her? Da angrer man på at man har gjort det.

- Jeg har sittet og tenkt: Hvorfor gjorde jeg det, hva førte til at jeg gjorde det - alt det der. Men jeg har ikke funnet noe svar. Jeg må bare fortsette å prøve å finne et svar.

ABC Nyheter møtte 16-åringen dagen før hans prøveløslatelse i forrige uke.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
16:26 Mann funnet død - skal ha blitt etterlatt i hjelpeløs tilstand16:00 Christian Tybring-Gjedde varsler boikott av Dagens Næringsliv-journalister15:48 Ingen særbehandling av nordmenn som har bodd på samme hotell som virussmittet italiener15:13 Filip Ingebrigtsen ble pappa15:11 Kristoffersen tatt ut til super-G-renn, kan debutere i disiplinen15:10 Opposisjonen dropper mistillit, men varsler sterk kritikk14:55 Bodø/Glimt kjøper tidligere Stabæk-spiller14:54 Kritikere får selv kritikk etter Giske-saken14:24 Nordmenn bestiller ferie som før: – Ingen frykt for å reise14:08 Smittetallene i Italia kryper opp mot 30014:05 – Tre måneders vindu for avgjørelse om Tokyo-OL14:04 Åtte menn vil bli leder for oljefondet14:03 Uefa hjelper gresk fotball å bekjempe vold og korrupsjon13:44 En av fem innsatte i norske fengsler er over 50 år13:21 Takk for stemmen. Takk for musikken. Takk for smilet12:53 29-åring frifunnet for forsøk på barneekteskap12:51 Flere nordmenn bodde på samme hotell som virussmittet italiener12:42 Millionbot etter eksplosjon på gjenvinningsanlegg12:37 Kvinne mistet livet i frontkollisjon med trailer12:01 Politiaksjon mot regnskapsførere i Oslo og Viken12:01 Egypts tidligere president Hosni Mubarak er død11:08 Opptøyer i India samtidig som Trump er på besøk11:07 Beste resultat i Folketrygdfondets historie10:29 Weinstein brakt til sykehus etter dommen10:29 Regnet fortsetter i et stadig mer oversvømt Jakarta10:28 Svenske myndigheter krever at Kina slipper fri dømt forlegger10:13 Kjendisene sørger over Teigens bortgang: – Ingen kan erstatte deg09:43 Thiago Silva mister returkampen mot Dortmund09:42 Tre nye virusdødsfall i Iran09:31 Jahn Teigen er død09:30 Nordmenn forbrukte nest mest i Europa09:18 Fra høsten tilbyr Lånekassen lån til du er 5009:17 Oslo Børs åpnet med oppgang – men faller09:17 18 barn blant de skadde i bilangrepet i Tyskland08:36 Listhaug reagerer på regjeringens nye returpolitikk08:28 Verdens eldste mann (112) er død i Japan08:15 Kvinne pågrepet etter boligbrann i Nord-Troms07:47 790 sandstrandede Norwegian-passasjerer hentet hjem07:09 Ny norsk barnevernssak til behandling i Strasbourg07:08 Klimabekymring: Enorm avstand mellom mellom MDG og Frp07:05 Ni av ti foreldre er fornøyd med barnehagen07:00 Rapport: Medienes dekning av fylkene er svekket06:59 VM-kongen Thingnes Bø er helt avhengig av broren06:00 Keeper-Solberg klar for kamp etter sykdomsalarm06:00 Høyre-topper uenige om Frp-kritikk05:59 Svensk forlegger dømt til fengsel i Kina05:52 Dette skjer i dag05:45 Rapport: Brannene ødela en femdel av Australias skog05:30 Dette skjedde i natt05:30 Oslo kommunes Hafslund-bud opp for retten på nytt05:29 Skipper dømt etter at inspektør falt i sjøen05:18 Fjerde virusoffer fra cruiseskip meldt død05:00 Ny bok vil «knuse myter» om Giske-saken04:39 Norsk sæd smører forholdet til Kina04:32 Amerikansk delstat tok inn 93 millioner i skatt på salg av cannabis03:18 Fallet fortsetter på børsene i Asia03:03 40 prosent av rensefisken dør i merdene02:39 Surfere jubler etter flere års kamp mot Equinor i Australia02:33 Tallet på virusdøde i Kina viser nedgang02:31 Cash og covid-19 gir problemer for Norwegian01:50 Tusen hotellgjester i karantene på Tenerife01:19 Equinor dropper planene om leteboring utenfor kysten av Australia00:22 To beboere ved Veslemannen ber om erstatning00:09 SAS og Norwegian henter 1.159 passasjerer fra Kanariøyene23:50 Daglig leder tiltalt for brudd på arbeidsmiljøloven etter dødsbrann på Toten23:21 West Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe23:13 SAS henter 360 passasjer fra Kanariøyene22:56 West Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe22:43 Weinsteins anklagere mener en æra er over21:49 En av tre ungdommer vurderer å flytte fra Nord-Norge21:47 NASA-pioner Katherine Johnson er død21:42 Sivertsen håper Solberg har tillit til ham21:39 To til sykehus etter at bil havnet på taket21:15 NASA finner bevis for Mars-skjelv20:53 1000 forskere vil ha folk i gatene: Katastrofen skjer foran øynene våre20:13 Politiet stanser utsending av asylsøkere med lang oppholdstid inntil videre19:40 Tegnet toppløse damer – risikerer seks års fengsel19:27 I dag fikk Geir-Inge Sivertsen permisjon i Troms og Finnmark18:31 Solberg: Sivertsen er hjemme og rydder opp18:04 Hvem styrer egentlig «Folkeopprøret mot klimahysteriet»?17:56 Harvey Weinstein kjent skyldig i seksuelle overgrep og voldtekt17:19 Roper varsko om fuglene: – Nærmer oss en bølge av utryddelser16:34 WHO: Verden må forberede seg på potensiell pandemi16:07 Kollen-arrangøren gir ikke opp å få løperne inn til Frognerseteren16:03 Vei på Osterøy gjenåpnet etter ras15:45 Politiet: Lokal mann mistenkt for bilangrep mot karneval i Tyskland15:30 Merkels parti skal velge ny leder 25. april15:15 Tidligere statsminister i retten for å ha lønnet kona millioner15:13 Grønt lys til legemiddel mot atopisk eksem14:31 50-åring tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn14:03 USA om Assange: – Journalistikk er ingen unnskylding for kriminalitet14:02 Kvinne strøk på teoriprøven 49 ganger – dømt for juks13:39 Ingen tatt av skredet ved Jostedalsbreen13:24 Malaysias statsminister går av13:23 Flere fotballforbund forbyr barn å heade ballen på trening13:09 Mer lønnskrøll for fiskeriministeren: – God gammeldags grådighet13:04 Erling Sandmo er død12:33 Norsk bokser risikerer fire års utelukkelse for EPO-bruk12:32 Fem døde av det nye koronaviruset i Italia12:04 Anmelder fiskeriministeren for bedrageri
Siste nytt
16:26NorgeMann funnet død - skal ha blitt etterlatt i hjelpeløs tilstand16:00PolitikkChristian Tybring-Gjedde varsler boikott av Dagens Næringsliv-journalister15:48ReiseIngen særbehandling av nordmenn som har bodd på samme hotell som virussmittet italiener15:13SportFilip Ingebrigtsen ble pappa15:11SportKristoffersen tatt ut til super-G-renn, kan debutere i disiplinen15:10PolitikkOpposisjonen dropper mistillit, men varsler sterk kritikk14:55SportBodø/Glimt kjøper tidligere Stabæk-spiller14:54KulturKritikere får selv kritikk etter Giske-saken14:24ReiseNordmenn bestiller ferie som før: – Ingen frykt for å reise14:08Helse og livsstilSmittetallene i Italia kryper opp mot 30014:05Sport– Tre måneders vindu for avgjørelse om Tokyo-OL14:04PengerÅtte menn vil bli leder for oljefondet14:03SportUefa hjelper gresk fotball å bekjempe vold og korrupsjon13:44NorgeEn av fem innsatte i norske fengsler er over 50 år13:21StemmerTakk for stemmen. Takk for musikken. Takk for smilet12:53Norge29-åring frifunnet for forsøk på barneekteskap12:51ReiseFlere nordmenn bodde på samme hotell som virussmittet italiener12:42NorgeMillionbot etter eksplosjon på gjenvinningsanlegg12:37NorgeKvinne mistet livet i frontkollisjon med trailer12:01NorgePolitiaksjon mot regnskapsførere i Oslo og Viken12:01VerdenEgypts tidligere president Hosni Mubarak er død11:08VerdenOpptøyer i India samtidig som Trump er på besøk11:07PengerBeste resultat i Folketrygdfondets historie10:29KulturWeinstein brakt til sykehus etter dommen10:29VerdenRegnet fortsetter i et stadig mer oversvømt Jakarta10:28KulturSvenske myndigheter krever at Kina slipper fri dømt forlegger10:13KulturKjendisene sørger over Teigens bortgang: – Ingen kan erstatte deg09:43SportThiago Silva mister returkampen mot Dortmund09:42Helse og livsstilTre nye virusdødsfall i Iran09:31KulturJahn Teigen er død09:30PengerNordmenn forbrukte nest mest i Europa09:18PengerFra høsten tilbyr Lånekassen lån til du er 5009:17PengerOslo Børs åpnet med oppgang – men faller09:17Verden18 barn blant de skadde i bilangrepet i Tyskland08:36PolitikkListhaug reagerer på regjeringens nye returpolitikk08:28Helse og livsstilVerdens eldste mann (112) er død i Japan08:15NorgeKvinne pågrepet etter boligbrann i Nord-Troms07:47Reise790 sandstrandede Norwegian-passasjerer hentet hjem07:09NorgeNy norsk barnevernssak til behandling i Strasbourg07:08PolitikkKlimabekymring: Enorm avstand mellom mellom MDG og Frp07:05NorgeNi av ti foreldre er fornøyd med barnehagen07:00KulturRapport: Medienes dekning av fylkene er svekket06:59SportVM-kongen Thingnes Bø er helt avhengig av broren06:00SportKeeper-Solberg klar for kamp etter sykdomsalarm06:00PolitikkHøyre-topper uenige om Frp-kritikk05:59KulturSvensk forlegger dømt til fengsel i Kina05:52NorgeDette skjer i dag05:45VerdenRapport: Brannene ødela en femdel av Australias skog05:30NorgeDette skjedde i natt05:30PengerOslo kommunes Hafslund-bud opp for retten på nytt05:29NorgeSkipper dømt etter at inspektør falt i sjøen05:18VerdenFjerde virusoffer fra cruiseskip meldt død05:00PolitikkNy bok vil «knuse myter» om Giske-saken04:39PengerNorsk sæd smører forholdet til Kina04:32VerdenAmerikansk delstat tok inn 93 millioner i skatt på salg av cannabis03:18PengerFallet fortsetter på børsene i Asia03:03Penger40 prosent av rensefisken dør i merdene02:39PengerSurfere jubler etter flere års kamp mot Equinor i Australia02:33VerdenTallet på virusdøde i Kina viser nedgang02:31NorgeCash og covid-19 gir problemer for Norwegian01:50ReiseTusen hotellgjester i karantene på Tenerife01:19PengerEquinor dropper planene om leteboring utenfor kysten av Australia00:22NorgeTo beboere ved Veslemannen ber om erstatning00:09NorgeSAS og Norwegian henter 1.159 passasjerer fra Kanariøyene23:50NorgeDaglig leder tiltalt for brudd på arbeidsmiljøloven etter dødsbrann på Toten23:21SportWest Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe23:13ReiseSAS henter 360 passasjer fra Kanariøyene22:56SportWest Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe22:43KulturWeinsteins anklagere mener en æra er over21:49NorgeEn av tre ungdommer vurderer å flytte fra Nord-Norge21:47VerdenNASA-pioner Katherine Johnson er død21:42NorgeSivertsen håper Solberg har tillit til ham21:39NorgeTo til sykehus etter at bil havnet på taket21:15VerdenNASA finner bevis for Mars-skjelv20:53Verden1000 forskere vil ha folk i gatene: Katastrofen skjer foran øynene våre20:13NorgePolitiet stanser utsending av asylsøkere med lang oppholdstid inntil videre19:40VerdenTegnet toppløse damer – risikerer seks års fengsel19:27PolitikkI dag fikk Geir-Inge Sivertsen permisjon i Troms og Finnmark18:31PolitikkSolberg: Sivertsen er hjemme og rydder opp18:04NorgeHvem styrer egentlig «Folkeopprøret mot klimahysteriet»?17:56KulturHarvey Weinstein kjent skyldig i seksuelle overgrep og voldtekt17:19NorgeRoper varsko om fuglene: – Nærmer oss en bølge av utryddelser16:34Helse og livsstilWHO: Verden må forberede seg på potensiell pandemi16:07SportKollen-arrangøren gir ikke opp å få løperne inn til Frognerseteren16:03NorgeVei på Osterøy gjenåpnet etter ras15:45VerdenPolitiet: Lokal mann mistenkt for bilangrep mot karneval i Tyskland15:30PolitikkMerkels parti skal velge ny leder 25. april15:15PolitikkTidligere statsminister i retten for å ha lønnet kona millioner15:13Helse og livsstilGrønt lys til legemiddel mot atopisk eksem14:31Penger50-åring tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn14:03VerdenUSA om Assange: – Journalistikk er ingen unnskylding for kriminalitet14:02MotorKvinne strøk på teoriprøven 49 ganger – dømt for juks13:39NorgeIngen tatt av skredet ved Jostedalsbreen13:24PolitikkMalaysias statsminister går av13:23SportFlere fotballforbund forbyr barn å heade ballen på trening13:09PolitikkMer lønnskrøll for fiskeriministeren: – God gammeldags grådighet13:04KulturErling Sandmo er død12:33SportNorsk bokser risikerer fire års utelukkelse for EPO-bruk12:32Helse og livsstilFem døde av det nye koronaviruset i Italia12:04PolitikkAnmelder fiskeriministeren for bedrageri
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus