Kippe senket Enga

<p>Her setter LSKs Frode Kippe inn kampens eneste mål under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Lillestrøm på Ullevaal arena søndag kveld i Oslo. Kampen endte 0-1. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX.</p><p> </p>
Her setter LSKs Frode Kippe inn kampens eneste mål under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Lillestrøm på Ullevaal arena søndag kveld i Oslo. Kampen endte 0-1. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX.  

<pDen skadeskutte Vålerenga-skuta ble senket i sluttminuttene av erkerival Lillestrøm søndag. I tillegg til 0-1-nederlaget ble også skadeproblemene verre.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): To minutter før full tid steg Lillestrøm-klippen Frode Kippe til værs på et hjørnespark, og styrte inn seiersmålene for gultrøyene. Da hadde Lillestrøm hatt store problemer med å levere varene.

– Det var viktig med en seier i dag etter to uavgjorte kamper og tap for Rosenborg. Det har ikke akkurat gått vår vei den siste tiden. Derfor er det greit å ta sånne sliteseire, selv om det spillemessig var så som så, sa LSK-trener Henning Berg ifølge VG Nett.

Nitrist

For Vålerenga ble kvelden like trist som sommerværet over nasjonalarenaen. I pøsende regnvær sto manager Martin Andresen tankefull langs sidelinjen. Ned til nedrykksplass er det bare fem poeng, og klubben har nesten flere skadde enn friske spillere.

– Vi må se på tabellen nå. Vi er så gode som vi er der. Det blir en kamp for å holde plassen, sa Mohammed «Moa» Abdellaoue til NRK.

Vålerenga manglet hele 13 spillere på trening i forkant av østlandsoppgjøret. Med en skadeliste lang som et vondt år slet Oslo-laget med å løse kabalen i forkant av kampen.

Erik Hagen trådte igjen til i midtforsvaret. Panzer-Hagen skulle vært operert for en stund siden, men har utsatt operasjonen på grunn av skadeproblemene til Vålerenga.

Siste krampetrekning

Søndag leverte han en siste krampetrekning. I et sedvanlig jevnt oppgjør mot Lillestrøm kjempet han igjen hardt i forsvaret, men etter 76 minutter tok det slutt. Med tydelige smerter signaliserte han at han var nødt til å tas av banen.

Da hadde nettopp Moa gått av, også han slet med en skade. Heller ikke keeper Troy Perkins virket å være helt frisk. Han måtte få utespillere til å ta utsparkene for seg.

Skadeproblemer til tross, Vålerenga kunne fort fått med seg en viktig trepoenger fra oppgjøret. Moa hadde blant annet flere forsøk, men Lillestrøms nye keeper Stefán Logi Magnússon leverte en solid debutkamp mellom stengene.

På tampen av kampen forsvant også det ene poenget. Kippes hodestøt ordnet Lillestrøms første seier på to måneder og to dager. (©NTB)

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy