Bolt satte verdensrekord igjen

Bolt satte verdensrekord igjen
Bolt satte verdensrekord igjen

<pUsain Bolt fosset inn til 9,58 og satte en ny fantastisk verdensrekord på 100 meter i VM søndag. Han var helt suveren og knuste konkurrentene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyson Gay løp inn til 9,71, mens bronsen gikk til Asafa Powell med 9,84. Det er sterke tider, men Bolts rivaler var sjanseløse statister.

Gay sa før VM at den som skulle slå Usain Bolt i 100-meterfinalen, måtte løpe på under 9.60, og det viste seg å stemme.

Det ble tidlig klart at kampen om gullet kom til å stå mellom den dobbelte OL-mesteren Usain Bolt, regjerende verdensmester Tyson Gay, og Asafa Powell som ikke har noen internasjonale titler. Det har han fortsatt ikke, men bronsen var vel fortjent.

Bolt kom til finalen med verdensrekorden på 9,69 sekunder, mens det var Tyson Gay som hadde den raskeste tiden i år med 9,77. Asafa Powell har slitt med skade tidligere i sesongen, men han virket bare sterkere og sterkere etter hvert som VM-rundene ble unnagjort, og i semifinalen søndag ettermiddag imponerte han stort.

Han ble riktignok slått av Gay, men det skjedde etter at Powell hadde satt på bremsene 15 meter før mål.

Usain Bolt hadde selv den gamle rekorden med 9,69 sekunder. Den satte han da han vant OL-finalen i Beijing i fjor, men da satte han på bremsene lenge før målstreken var passert. Søndag kveld løp han for fullt hele veien i Berlin. (©NTB)

Personvernpolicy