Start med marginene på sin side

Starts Bernt Hulsker i duell med Fredrikstads Kasey Wehrman (tv) og Amin Askar under eliteseriekampen mellom Start og Fredrikstad søndag kveld i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX.
Starts Bernt Hulsker i duell med Fredrikstads Kasey Wehrman (tv) og Amin Askar under eliteseriekampen mellom Start og Fredrikstad søndag kveld i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX.

<pLagenes trenere Knut Tørum og Tom Freddy Aune var enige om at Start var heldige som tok alle tre poengene i søndagens kamp mot Fredrikstad. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristiansand (NTB): Start slet seg til 1-0 i Kristiansand mot et hardtkjempende Fredrikstad på desperat poengjakt. Mads Stokkelien ble matchvinner.

19-årige Stokkelien vendte opp etter en pasning fra Geir Ludvig Fevang og plasserte ballen kontrollert forbi gjestenes keeper, etter drøye 20 minutters spill.

Start-trener Knut Tørum innrømmer at hjemmelaget ikke hadde full kontroll på oppgjøret.

– Det ble en slitekamp, uten det store spillet fra noen av lagene. Resultatet kunne sikkert bikket begge veier. Vi er litt på gang igjen, men må være ydmyke og si at vi har mye å jobbe med, sa Tørum.

– Styrer matchen

Trenerkollega hos Fredrikstad, Tom Freddy Aune, mente hans lag var best i Kristiansand, men manglet det lille ekstra som skulle til for å ta med seg poengene.

– Vi var gode og styrte matchen. Det er uflaks at vi ikke tok poeng i denne kampen, sa Aune, som lot det skinne gjennom at han synes spillerstallen i Fredrikstad er for tynn per nå.

Gjestene hadde kun fire spillere tilgjengelig på reservebenken til søndagens kamp.

Første omgang i Kristiansand ble preget av oppstykket spill. Det ble mange frispark, og til tider var det amper stemning. Dommer Tom Harald Hagen bidro til dette, og satte seg selv i fokus ved flere anledninger.

Begge lag hadde muligheter til å score flere mål, uten at det lyktes. Raymond Kvisvik kom nærmest for bortelaget med et skudd i tverrliggeren på overtid i første omgang, mens Geir Ludvig Fevang misbrukte en gyllen mulighet for hjemmelaget fra kort hold fem minutter etter hvilen.

Slitne spillere

Tørum pisket på laget sitt, og ville ha dem høyere i banen da rundt kvarteret gjensto, for FFK presset til tider Start helt hjem på egen 16-meter. Et ufyselig regnvær bidro til at det ble tungt.

Mot slutten fikk både Kasey Wehrman og Raio Piiroja gule kort, henholdsvis det tredje og det sjette for sesongen, og må stå over neste kamp.

Fredrikstad ligger utsatt til på tabellen og kjemper med ryggen mot veggen. Gjestene ga alt de hadde helt inn, men Start tviholdt med nebb og klør på sin lille ettmålsledelse, og kunne juble tre minutter på overtid da Hagen blåste av kampen. (©NTB)

Personvernpolicy