På full fart ned en divisjon

Sandefjords Erik Mjelde jubler etter 1-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Lyn i Sandefjord søndag kveld. Foto: Christian Thomassen / SCANPIX.

<pLyn sløste vekk flere sjanser på stillingen 1-1, og måtte reise hjem fra Sandefjord med 1-2-tap. Oslo-laget styrer mot nedrykk.</p

Sandefjord (NTB): Det vil seg ikke for Lyn denne sesongen. Etter å ha hevet seg etter en begredelig 1. omgang øynet Gunnar Halles mannskap seier mot Sandefjord søndag.

Slik skulle det ikke gå. For Kim Holmen gikk det mot en natt med lite søvn. Han hadde en gyllen sjanse da han kom alene med Espen Bugge Pettersen, men lysluggen brukte for lang tid og ble forstyrret av SF-forsvaret.

Kort tid etter kunne i stedet Sandefjord sikre tre poeng da innbytter Kjartan Henry Finnbogason skled inn en retur fra Lyn-målvakt Arnar Parri Petursson.

Lyn står med fattige 13 poeng etter 21 kamper. Kun én kamp er vunnet. Slikt holder ikke til fornyet eliteseriekontrakt. Poengfangsten må bedre betraktelig i de ni siste kampene.

Erik Mjelde, banens bestemann, headet Sandefjord fortjent foran etter en drøy halvtime. Hjemmelaget var klart best før pause, men det ble med den ene scoringen.

Gjestene hevet seg de siste 45 minuttene, og Paul Obiefule – Lyns beste søndag – banket inn utligningen oppe i krysset tidlig i annen omgang. Lyn skapte flere farligheter til å ta ledelsen, men som så ofte før i sesongen ble Oslo-laget for tannløst i avslutningene.

Det var ikke Finnbogason da han ofret alt og skled inn vinnermålet. For første gang scoret islendingene i serien denne sesongen. Et mål som langt på vei kan være med å sikre vestfoldingene en ny sesong i øverste divisjon. (©NTB)