Her senker han Liverpool i debuten

AVGJØRELSEN: Her setter Sebastien Bassong inn 2-1 med hodet og blir matchvinner mot Liverpool i sin debutkamp i Premier League for Tottenham. Foto: AFP

<pMen tannløst Liverpool ble snytt for straffe. – Alle så det, sier manager Rafa Benítez.</p

(ABC Nyheter): Tottenham–Liverpool 2–1.

Tottenham var ett av to lag som maktet å slå Liverpool i fjorårets sesong. I årets serieåpning gjorde Harry Redknapps gutter det igjen.

Etter at Benoit Assou-Ekotto hadde bombet inn 1–0 i første omgang, trodde mange at Liverpool var tilbake på sporet da Steven Gerrard utlignet på straffe ti minutter etter hvilen.

Men Spurs’ nyinnkjøpte midtstopper Sebastien Bassong hadde andre planer.

I sin Premier League-debut for Tottenham stanget han inn seiersmålet like etter – og ga laget en drømmestart på årets sesong.

Mens et tannløst Liverpool, som viste at toppformen er et stykke unna, åpnet gulljakten på verst tenkelige måte.

De ble imidlertid snytt for straffe i sluttminuttene, da Andrej Voronin ble tatt.

– Det var straffe. 100 prosent sikkert. Alle så at det var straffe, sier Liverpool-manager Rafa Benítez til Sky Sports.

Keane sløste

Steven Gerrard ble erklært kampklar etter sin småskade, og sto for det eneste tilløpet til Liverpool-farlighet før pause.

Robbie Keane var hakket skumlere.

Den tidligere Liverpool-spissen fikk to gigantsjanser til å si takk for sist til sin gamle klubb, som han forlot i januar etter et halvt års nedtur, men begge gangene sviktet avslutningene.

Først ble han servert av Luca Modric, totalt umarkert fem meter fra mål, men headingen ble reddet fantastisk av Liverpool-keeper Pepe Reina.

Drømmemål

Modric spilte Keane alene igjennom kort etterpå, men igjen nektet Reina å la seg overliste.

Men da angriperen mislyktes foran mål, steg venstreback Benoit Assou-Ekotto frem med en skuddfot av Roberto Carlos-format.

Rett før pause fikk Tottenham frispark utenfor sekstenmeteren. Skuddet gikk i muren, men Assou-Ekotto plukket opp returen.

25-åringen ladet kanonen, fyrte av – og ballen fløy som et prosjektil opp i krysset.

1–0 og en klart fortjent pauseledelse til Spurs.

Den varte ikke lenge.

Gerrard var ikke lenge i paradis

For ti minutter inn i annen omgang viste høyreback Glen Johnson hvorfor Liverpool betalte 180 millioner kroner for ham i sommer. Han driblet seg forbi to forsvarere og igjennom, men var på vei mot dødlinjen da han ble hodeløst felt av Spurs-keeper Heurelho Gomes.

Straffesparket var klart – og Steven Gerrard var sikker. Med et skudd i nettaket noterte kapteinen årets første Premier League-scoring.

Men Liverpool var ikke lenge i paradis. Vertene tok tilbake ledelsen bare tre minutter senere.

Var tvil om matchvinneren kunne spille

Luca Modric slo et presist frispark, og inne i feltet jobbet Sebastien Bassong seg foran Jamie Carragher og stanget ballen i vinkelen.

Slik avgjorde han en debutkamp som det lenge var tvil om han hadde lov til å spille.

Bassong ble utvist for Newcastle mot slutten av fjorårssesongen, og hadde en kamp suspensjon igjen. Den «sonet» han da han – dagen etter at han var solgt til Tottenham – ikke var på banen i Newcastles serieåpning forrige helg.

Det bidro til å sikre Tottenham en ny Liverpool-skalp.

– En perfekt debut, smiler Bassong til Sky Sports.

Liverpool ble snytt for minst én straffe til i sluttminuttene. Men Spurs' seier var fortjent. Rafa Benítez har mye å rette på.

– Det er fortsatt tidlig. Men vi må forbedre oss. Annen omgang var positiv, og vi skal fortsette den trenden fremover, sier han.