Rooney matchvinner for United

OPPSKRIFTSMESSIG: Wayne Rooney var påpasselig og satte returen fra egen heading i mål for Manchester United mot Birmingham søndag. Dermed tok den regjerende seriemesteren tre oppskriftsmessige poeng i sesongens første kamp for deres del. Foto: AFP/Scanpix.
OPPSKRIFTSMESSIG: Wayne Rooney var påpasselig og satte returen fra egen heading i mål for Manchester United mot Birmingham søndag. Dermed tok den regjerende seriemesteren tre oppskriftsmessige poeng i sesongens første kamp for deres del. Foto: AFP/Scanpix.

<pBirmingham hadde store sjanser til å få med seg poeng fra Old Trafford, men det var hjemmelaget som tok en fortjent seier i seriepremieren. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MANCHESTER UNITED-BIRMINGHAM 1-0:

(ABC Nyheter) Avgjørelsen falt etter 34 minutter i første omgang da Wayne Rooney først headet i stolpen og så satte returen i buret.

Birmingham var ikke ufarlige og hadde forsøk som ble stoppet på streken og av en feberredning fra keeper Ben Foster, med det nyopprykkede laget står med null poeng etter første runde.

Hart reddet stygg start

Bortsett fra et skudd fra bortelagets James McFadden etter ti minutter fortonet kampens første kvarter seg som et eneste langt trykk fra Manchester United.

Den første virkelig store sjansen kom etter 11 minutter da keeper Joe Hart var fint ute og reddet et forsøk fra Dimitar Berbatov. Returen havnet til slutt hos Nani som kom inn fra sin venstrekant, men Hart fulgte spillet meget godt og fikk kastet seg fram og blokkert også det forsøket.

Birminghams sisteskanse er på utlån fra Manchester City, og han fortsatte storspillet minuttet senere. Da var det et godt skudd fra Rooney som Hart akkurat fikk forlenget til et hjørnespark til den regjerende seriemesteren. Utover i omgangen leverte det 22-årige keepertalentet imidlertid flere langt svakere involveringer, men ingen som resulterte i avgjørende situasjoner.

Etter et ganske hektisk åpningskvarter roet det hele seg noe ned. Birmingham lå lavt med fem mann på midten, men gjorde etter hvert noe mer for å gå framover når de fikk muligheten.

Rooney åpnet kontoen

Fabio gjorde så en flott jobb med halvtimen spilt. Han feide forbi en Birmingham-forsvarer med en herlig tunnel før han la inn. Hart klarte ikke å holde innlegget som falt til Wayne Rooney, men Roger Johnson fikk så vidt gitt til corner.

Like etter var det imidlertid ingen som kunne stoppe Rooney. Nani la inn fra venstrekanten og den engelske kraftbunten knuste Frank Queudrue i luften og headet i stolperoten, før han satte returen i mål.

Målet virket å være en vitamininnsprøytning for de blå som nesten direkte skapte to gigantsjanser. Først skjøt Cameron Jerome via Paul Scholes og like utenfor fra 18 meter. Ben Foster ville aldri nådd ned, men ballen gikk altså til corner. Og på hjørnesparket holdt Queudrue på å gjøre det godt igjen, men Evra reddet headingen på streken.

Det var et skremmeskudd fra Birmingham i en omgang som Sir Alex Ferguson sitt lag ellers hadde eid, og de burde doblet ledelsen på overtid. Venstresiden til United med Evra og Nani lekte seg før innlegget kom til Darren Fletcher. Han skulle bare sette ballen i mål, men avslutningen gikk utenfor.

I samme spor

I andre omgang var United fortsatt best. Rooney testet keeper Hart fra 35 meter og Queudrue fikk stusset et ferdigscoret innlegg til corner i siste liten.

Birmingham fortsatte på sin side med kun en spiss og spillere som Kevin Phillips og Christian Benitez på benken. Dermed ble sjansene deres ofte skapt på langskudd, men verken Keith Fahey eller James Mcfaddens forsøk gikk i nettet.

Kampen falt så i intensitet, og Michael Owen gjorde seg klar. Det fikk fart i beina til Dimitar Berbatov som ellers hadde en rolig dag. Det siste bulgareren gjorde for dagen var å heade godt mot mål, men Lee Carsley reddet på streken. Det var også noe av det siste Carsley gjorde før han ofret plassen for nevnte Benitez det siste kvarteret.

Og debutanten Benitez viste seg fram kort tid etter da han ble spilt gjennom United-forsvaret. Han fosset mot mål, dro av en motstander og skjøt fra kort hold. Ben Foster dro opp fram en meget god enhåndsredning og Alex Mcleish fortvilte på sidelinjen.

Deretter kontrollerte United inn seieren, og Michael Owen fikk også sin sjanse for scoring etter 92 minutter. Han kom alene med Joe Hart, men keeperen reddet og kampen var over.

Dermed fikk United igjen tre poeng i en sesongåpning etter uavgjorte resultater mot henholdsvis Newcastle og Reading de to foregående årene.

Alle kampene i Premier Leagues første runde:

Lørdag:
Aston Villa – Wigan 0-2

Blackburn – Manchester City 0-2

Bolton – Sunderland 0-1

Chelsea – Hull 2-1

Everton – Arsenal 1-6

Portsmouth – Fulham 0-1

Stoke – Burnley 2-0

Wolverhampton – West Ham 0-2

Søndag:

Tottenham – Liverpool 2-1

Manchester United – Birmingham 1-0

Personvernpolicy