Minst 41 omkommet

Bryllupsgjester står ved stedet der en brann i et telt førte til a minst 41 kvinner og barn døde i Kuwait lørdag.
Bryllupsgjester står ved stedet der en brann i et telt førte til a minst 41 kvinner og barn døde i Kuwait lørdag.

<pMinst 41 kvinner og barn mistet livet da det begynte å brenne i et bryllupstelt i Kuwait. Mange av ofrene ble trampet i hjel i panikken som oppsto.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg er mellom 60 og 70 personer alvorlig skadd i ulykken som skjedde i Jahra, like utenfor Kuwait by, lørdag kveld.

Nyhetsbyrået KUNA melder at 41 omkomne er hentet ut av det utbrente teltet. Men myndighetene frykter at dødstallet vil stige på grunn av det store antallet skadde.

– Flere av de omkomne er så forbrent at det ikke er mulig å kjenne dem igjen, sier brannsjef Jessim al-Mansouri.

Overtent

Ifølge brannsjefen er 57 personer skadd, mens landets helseminister Hilal al-Sayer opplyser at 76 personer er skadd. De verst forbrente ble ført til akuttmottak på flere sykehus rundt om i landet. For sju av dem er tilstanden livstruende, opplyser sykehuskilder.

Brannen startet lørdag kveld da kvinner og barn feiret bryllup med en fest i området al-Jahra, vest for hovedstaden Kuwait by. I Kuwait holdes det separate bryllupsfester for kvinner og menn, og barn er med på kvinnenes fest.

Det brøt ut panikk da det fullstappede kvinneteltet begynte å brenne og teltduken falt ned over gjestene. Ifølge øyenvitner var teltet overtent i løpet av tre-fire minutter.

TV-selskapet Al Jazeera melder at teltet var laget av et lettantennelig bomullsstoff, og at det ikke fantes nødutganger.

Ukjent årsak

Flere brannbiler kom raskt til stedet, og et stort antall ambulanser ble satt inn i redningsarbeidet. Men redningsmannskapene hadde problemer med å evakuere de skadde på grunn av de mange pårørende som strømmet til.

Brannmannskapene forsatte søndag å lete etter flere ofre. Brannårsaken er ennå ikke kjent, men politiet har startet etterforskning for å finne ut hva som skjedde og hvordan brannen kunne spre seg så raskt.

Teltbrannen er den verste sivile katastrofen i landet på 40 år.

Personvernpolicy