MORE, MORE, MORE: Arsenal og Niclas Bendtner valset over Everton og inntok tabelltoppen etter den første serierunde i Premier League. (Foto: Scanpix).

<pDet var aldri noen tvil om hvem som var sterkest på Goodison Park. Arsenal inntok tabelltoppen etter en praktkamp mot Everton.</p

EVERTON-ARSENAL1-6

(ABC Nyheter) Arsenal er av mange tippet som en utfordrer til ligatittelen i år og mot Everton på Goodison Park viste de at de absolutt må regnes med.

Kampen åpnet rolig og ingen av lagene produserte noe særlig farligheter før 25 minutter av kampen.

Men da smalt det - og det til gangs.

På femten mintter puttet "The Gunners" ballen i mål tre ganger - alle scoringene var det mer eller mindre klasse over.

Klassescoringer

Etter 25 minutter dro Bendtner av Evertons Leighton Baines og dyttet ballen til Cesc Fabregas. Spanjolen forlenget ballbanen til Denilson som på nydeligste vis, fra 20 meter, vrengte ballen helt inne ved høyrestolpen til Tim Howard. En glimrende scoring av brassen.

2-0 kom i det 36. minutt. Robin van Persie slo et presist frispark med retning mot Howards målområde. Ingen Everton-spillerne fulgte nyinnkjøpte Thomas Vermaelen som enkelt kunne styre ballen forbi Howard i målet.

Og verre skulle det bli for hjemmefansen.

Evertons spillere stod nok en gang med lua i hånda da Fabregas lempet ballen inn i feltet på et frispark. William Gallas gikk opp helt umarkert og ballen touchet såvidt pannebrasken til franskmannen før den fant veien til nettmaskene.

Goodison Park var nærmest i sjokk da lagene gikk til pause. De blå ble pepet av banene da de forsvant ut av gressmatta og inn i garderoben.

Sjokkåpning

De fleste trodde at Everton hadde fått en tordentale av manager David Moyes i pausen. Men om så var tilfellet så kunne det virke som om ingen av Evertons spillere som hadde lyttet nevneverdig på skotten.

For trenden fra første omgang bare fortsatte.

To minutter ut i andre omgang kontret Arsenal Everton i senk. Ballen gikk hurtig fra Denilson til van Persie og videre til Fabregas. Midtbanespilleren hadde tatt et sugende løp over hele banen og mottok ballen like innfor Evertons sekstenmeter. Enkelt styrte han ballen forbi Howard og inn i mål.

Forlot stadion

Fabregas skulle bli tomålsscorer i det 65. minutt av kampen. Arsenal-keeper Almunia kastet ballen til Fabregas langt inne på egen banehalvdel. Spanjolen forserte hele (!!!) banen, ikke én Everton-spiller forsøkte å stoppe ham før han rakk å skyte. Ballen gikk hardt langs gresset og inn i mål.

Hva Everton-manager Moyes tenkte der og da, vil trolig ikke la seg gjengi i media. Så dårlige var Everton.

Publikum hadde forlengst mistet tålmodigheten og begynte å forlate stadion etter målet til Fabregas. Da var det over 20 minutter igjen av kampen.

Mot slutten slapp Arsenal foten av gassen og bare cruiset elegant inn til en knusende seier.

Med unntak av at de puttet på én til før det var slutt

Trøstemål

Arshavin danset tango med Lescott innenfor i sekstenmeteren og forsøkte å vri ballen rundt Howard. Ballen traff stolpen og på returen var Eduardo frekt frempå for å bare putte ballen i mål. Målet var Eduardos første ligamål siden han pådro seg en stygg skade mot Birmingham i februar 2008.

Da hjalp det lite at Evertons Louis Saha scoret et trøstemål på overtid av kampen.

Med latterliggjøringen av Everton inntok Arsenal tabelltoppen - en plassering de fort kan beholde over flere runder om spillet de viste i dag fortsetter.

Everton på sin side bør glemme denne kampen fortest mulig. Om Moyes´ mannskap fortsetter spillet de viste i dag så kan man gå en ekstremt tung sesong i møte.