Hangeland med ønskestart

AVGJØRELSEN: Her setter Bobby Zamora inn 1-0 til Fulham i første omgang. Det ble kampens eneste mål. Foto: AFP

<pMen Riise må vente på debuten.</p

(ABC Nyheter): Portsmouth–Fulham 0–1.

Etter fjorårets smått sensasjonelle 7. plass knyttes det stor spenning til om Fulham kan følge opp i år.

Starten kunne i hvert fall ikke endt mye bedre.

Borte mot et tannløst Portsmouth, som har hatt en krisepreget sommer, holdt det med ett tidlig mål av Bobby Zamora.

Med Brede Hangeland som forsvarssjef, med Erik Nevland som innbytter de siste ti minuttene – men med Bjørn Helge Riise på benken gjennom hele kampen – sikret Fulham tre verdifulle startpoeng.

Se alle høydepunktene fra Premier League på ABC Nyheter

Zamora med tidlig avgjørelse

Bobby Zamora har vært på vei bort fra Fulham mye av sommeren, men er blitt i klubben, fast bestemt på å bevise sin verdi.

Bare 13 minutter var spilt da han scoret målet som avgjorde kampen. Et skudd skiftet retning via Zamora og Pompey-keeper David James var sjanseløs.

Både Zamora og spissmakker Andy Johnson fikk hver sin store mulighet til å doble ledelsen minutter senere, men misset.

Så overtok Portsmouth banespillet – men slet med å skape mange virkelig store muligheter.

Riise må vente på debuten

Savnet av solgte Peter Crouch var tydelig, det manglet trykk på topp, og Brede Hangeland og resten av Fulhams solide forsvarsfirer hadde god kontroll.

Fullt så god ble ikke dagen for Andy Johnson, som etter 64 minutter svidde en sjanse av det enorme slaget, helt alene med James.

Men missen ble ubetydelig for utfallet. Fulham kontrollerte inn til årets første trepoenger.

Erik Nevland kom inn for matchvinner Zamora ti minutter før slutt, mens Bjørn Helge Riise satt på benken hele oppgjøret og må vente på sin debut.