– Dårligste utdanningstilbudet på lang tid

Prislappen per student bør være høyere mener norske universitetsrektorer.
Prislappen per student bør være høyere mener norske universitetsrektorer.

<pRektorene ved landets tre største universiteter roper et varsku om at Norge som kunnskapsnasjon går i fullstendig gal retning. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De mener at myndighetenes manglende finansiering gjør at man stadig må kutte i utdanningstilbudene og nedprioritere forskningen.

– Prislappen per student burde være høyere enn den er i dag, nettopp for å sikre kvaliteten på utdanningen, sier rektor Ole Petter Ottersen ved Universitetet i Oslo til Dagsavisen.

Ikke siden 1996 har Samordna opptak opplevd tilsvarende studentboom som nå. Hele 104.000 personer hadde søkt om opptak på høyere utdanning da fristen gikk ut i april.

Universitetet i Bergen tok i år inn 220 flere studenter enn i fjor. Rektor Sigmund Grønmo hevder at det allerede er et økonomisk etterslep ved flere fag, og ønsker at myndighetene gjør et kjempeløft for høyere utdanning.

Han får støtte fra rektor Torbjørn Digernes ved NTNU. Han forteller at manglende bevilgninger har rammet både forskning og utdanning, og har ført til at ledige stillinger ikke har blitt besatt. Han viser samtidig til at universitetet har 25-30 prosent flere studenter enn de får støtte til gjennom basisbevilgningene.

Personvernpolicy