Morten Gamst Pedersen om Premier League 09/10 til ABC Nyheter

Satser på topp ti

<p><strong>SUGNE PÅ REVANSJE:</strong> Hele Blackburn er opptatt av å gjøre det bedre enn i fjor -  da rykket laget nesten ned fra Premier League. Morten Gamst Pedersen (th) mener en topp ti-plassering vil være godkjent for de blå/hvite fra nordøst-England. (Foto: Scanpix). </p>
SUGNE PÅ REVANSJE: Hele Blackburn er opptatt av å gjøre det bedre enn i fjor -  da rykket laget nesten ned fra Premier League. Morten Gamst Pedersen (th) mener en topp ti-plassering vil være godkjent for de blå/hvite fra nordøst-England. (Foto: Scanpix).

<pBlackburn holdt på å forsvinne ut av det gode selskap, men reddet seg i siste liten. I år vil Gamsten og co. vinne flere tette kamper enn hva tilfellet var i fjor.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter) Morten Gamst Pedersen hadde en variabel sesong i Blackburn-trøya i fjor. Nå skal både han og laget revansjere det som nesten endte med spill i årets Championship - divisjonen under Premier League.

- Det gjelder å være realistisk med tanke på sesongen som kommer. Med fjoråret i bakhodet så satser vi på en plass blant de ti beste, da må vi være fornøyde.

- Vi får ta små steg av gangen, sier kantspilleren som mot slutten av fjoråret fikk mye tillit av manager «Big-Sam» Allardyce.

Se alle høydepunktene fra Premier League på ABC Nyheter

- De vanlige

Blackburn har gått ubeseiret gjennom sesongoppkjøringen hvor motstanden har vært av varaibel kvalitet. Men hele fem av åtte treningskamper har endt uavgjort

Gamsten mener laget denne sesongen må få ned antall uavgjorte kamper om de skal ha forhåpninger om å havne på øvre halvdel.

- Man sanker ikke mange poeng med bare uavgjorte kamper. Vi må denne sesongen vinne flere av de jevne kampene, kamper vi i fjor kanskje spilte 0-0 eller tapte med ett mål, fortsetter Gamsten som med sine to mål mot Skottland på Ullevaal onsdag kveld var en sterk bidragsyter til at VM-drømmen fortsatt lever for Drillo og det norske landslaget.

-God overalt

Vadsøgutten ble hentet til England av daværende manager Graeme Souness og fikk sin debut den 28.august 2004 mot fjorårets gullvinner Manchester United, en kamp som endte 1-1 på Ewood Park.

Han regner med at kampen om gullet også i år vil stå mellom de samme lagene som har preget tabelltoppen de siste årene.

Han tror imidlertid at ligatrofeet går til samme klubb som også vant i Gamstens debutsesong, 2004/05.

- Det er blir sikkert de samme lagene som vil kjempe om topplasseringene også i år, men denne sesongen tror jeg Chelsea tar tittelen. De virker å være solide og har en bredere stall en de andre.

Det har vært spekulert mye om klubbfremtiden til landslagskompis Brede Hangeland. Arsenal har vært sterkt inne i bildet som en mulig ny arbeidsgiver for Norges landslagskaptein.

Gamst Pedersen er overbevist om at Hangeland vil gjøre det godt i en storklubb som Arsenal.

- Brede vil gjøre det godt uansett hvor han spiller. Om han havner i Arsenal så vil han garantert bidra til å forsterke dem. Han har vært strålende for Fulham - det vil han være uansett i hvilken klubb han spiller, mener Gamst Pedersen.

Personvernpolicy