KONSERT: Madness, Enga scene, Øyafestivalen, Middelalderparken, Oslo – fredag 14. august 2009

Gøy med Madness

Suggs og resten av Madness gjrde kvelden i Middelalderparken til en fest. Foto: Anmders Arntsen
Suggs og resten av Madness gjrde kvelden i Middelalderparken til en fest. Foto: Anmders Arntsen

<pVeteranene i Madness laget fest på Øya.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gøy med Madness. Foto: Anders ArntsenGøy med Madness. Foto: Anders Arntsen

OSLO (ABC Nyheter): Londons skahelter Madness har hatt en formidabel karriere. Spesielt på 80-tallet, hvor de briljerte på de britiske hitlistene med hit etter hit. På Øya kom de med nytt studioabum i bagasjen etter ti år i dvale (hvis vi ser bort fra coversamlingen «The Dangermen Sessions Vol.1» fra 2005).

Ga folket det de ville ha

I alle fall, veteranene, anledet av ikonet Suggs, sørget for å gi Øya-publikummet nøyaktig den pakken de var kommet for å se. I Norge gjorde Madness det aller best med monsterhiten «Our House» i 1982. Men Madness har så ubeskrivelig mange flere hitlåter av samme kaliber å by på.

På Øyas hovedscene liret de bokstavelig talt av seg den ene etter den andre av den sorten. De åpnet galant med «One Step Beyond», før de blåste av sin kanskje aller beste låt «Embaressement».

Derfra og utover inviterte skakongene til fest av den sorten som man ikke blir invitert på lengre. Det betyr en perlerad av slagere som få fra deres generasjon kan måle seg med.

Singelhitsene kom på rekke og rad. For hvem kan vel motså utsøkte sanger som «My Girl», «Baggy Trousers», «It Must Be Love», «Cardiac Arrest», «House Of Fun», «Driving In My Car», «Tommorrow's (Just Another Day)», «Nigh Boat To Cairo», «Grey Day» og «Our House»?

«Alle» lot seg fange

Selv uerfarne Madness-tilhørere lot seg, forståelig nok, fange av London-bandets evne til å underholde folkemengden i Middelalderparken.

Til tross for at det har gått en del år siden Madness befant seg på høyden av sin karriere, så viser kveldens konsert at dette er et band som er bygget på udødelige låter av den sorten som ikke går i glemmeboken med det første.

Madness har kanskje sine beste år bak seg, uten at det betyr at bandet skal avskrives av den grunn. Dersom de fortsetter på dette nivået, kan Madness forbli udødelige som et av ska-sjangerens desidert største navn. Og det med rette!

Leverer fremdeles

For etter ti år i plateødet, leverer denne banden fremdeles sakene. Og det med en teft og innlevelse som langt fra er hverdagskost på stjernehimmelen anno 2009. Spesielt ikke når vi nikker tilbake til 80-tallets storheter.

Madness lever ikke lenger på 80-tallet, selv om deres største slagere er fra den perioden. Låtene deres føles likevel verken utdaterte eller avlegs i dag, og med tanke på skamusikkens retrospektive gjenfødsel, så kommer fremdeles ingen opp mot originalenes suverene låtmateriale.

Madness forever!

Personvernpolicy