KONSERT: Thåström, Enga scene, Øyafestivalen, Middelalderparken, Oslo – fredag 14. august 2009

Thåström i sitt ess

Thåström er fremdeles på høyden av sin karriere, 30 år etter han startet. Foto: Anders Arntsen
Thåström er fremdeles på høyden av sin karriere, 30 år etter han startet. Foto: Anders Arntsen

<pDen svenske veteranen i storform på Øya.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rockens sjefssvenske innfridde og vel så det på Øya. Foto: Anders ArntsenRockens sjefssvenske innfridde og vel så det på Øya. Foto: Anders Arntsen

OSLO (ABC Nyheter): Den kanskje aller sterkeste røsten i skandinavisk rock gjennom 30 år, Joakim Thåström, inntok Øyafestivalens hovedscene fredag ettermiddag. Med seg i kofferten hadde han et bredt utvalg låter fra hele sin solokarriere, men inkluderte også et par klassikere fra Imperiet-tiden.

Like aktuell som før

Med årets godt mottatte utgivelse «Kärlek Är För Dom» har Thåström allerede vist at han er like aktuell i dag som han var det i punkens glansdager med Ebba Grön for 30 år tilbake i tid.

Thåström er fremdeles utstyrt med en punkattityde som gjennomsyrer mannens låtmateriale, selv den delen av utvalget som er langt mer strippet enn de mer direkte låtene som han lirte av seg med sine to gamle band, Ebba Grön og Imperiet på 1970- og 80-tallet.

Fra scenen har den renommerte Stockholm-artisten fremdeles en utstråling som treffer midt i fleisen. Kommunikasjonen med festivalpublikummet kunne likevel vært bedre, dog uten at dette trekker ned helhetsinntrykket av Thåströms ellers svært så velregisserte konsert.

Prikkfritt

I velkjent positur. Foto: Anders ArntsenI velkjent positur. Foto: Anders Arntsen

Teknisk sett fungerte opptredenen ellers prikkfritt, og det er vanskelig å finne noe å trekke fra for. Låtutvalget var som nevnt hentet fra hele mannens karriere, med - forståelig nok - hovedvekten lagt på materiale han har gitt ut som soloartist, og da med spesielt fokus fra det siste albumet.


Under fremførelsen av tittelsporet fra denne, «Kärlek Är För Dom», var den nye Thåström i sitt ess på scenen, men også låter som «Alla Vil Till Himlen» og ikke minst Imperiet-slagerne «Var E Vargen» og avslutningsnummeret «Du Ska Va' President», fikk - ikke helt uventet kanskje -aller best mottagelse hos folkemassen som hadde samlet seg i Middelalderparken på denne tredje av fire festivaldager under Øya 2009.


Konkludert leverte Thåström og hans mannskap på scenen en oppsiktsvekkende stødig og forholdsvis rocka konsert i ettermiddagssolen.

Personvernpolicy