John Arne Riise om Premier League 09/10 til ABC Nyheter

- Rafa har en plan med alt

<p><strong>VET HVA HAN GJØR:</strong> John Arne Riise er sikker på at Liverpool, under manager Rafa Benitez (bildet), vet hva de gjør. Nordmannen spår en jevn sesong og med et londonlag som vinner av det gjeve Premier League-trofeet. (Foto: Scanpix) </p>
VET HVA HAN GJØR: John Arne Riise er sikker på at Liverpool, under manager Rafa Benitez (bildet), vet hva de gjør. Nordmannen spår en jevn sesong og med et londonlag som vinner av det gjeve Premier League-trofeet. (Foto: Scanpix)

<pSelv om viktige spillere har forlatt Anfield i sommer, frykter ikke John Arne Riise en svak Liverpool-sesong. - Rafa har en plan for alt, sier han til ABC Nyheter.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter) Mange Liverpool-fans er bekymret for en svakere sesong resultatmessig sett etter at både Xabi Alonso og Alvaro Arbeloa har forlatt klubben til fordel for spanske Real Madrid.

Men tidligere Liverpool-spiller John Arne Riise, beroliger alle «Poolfans» hjemme i Norge.

- Selv om viktige spillere som Alonso og Arbeloa har forlatt Anfield så har knallsterke spillere kommet inn. Både Glenn Johnson og Alberto Aquliani, vil styrke Liverpool. Jeg er helt sikker på at Liverpool vil bite godt i fra seg også i år.

Han kjenner sistnevnte spesielt godt - de var lagkamerater i italienske Roma før Aquilani valgte fish and chips framfor pasta.

- En meget god spiller og et smart kjøp av Benitez, sier Riise om Liverpools nyervervelse fra støvellandet.

Nordmannen er skråsikker på at midtbanespilleren vil sørge for at savnet av Alonso vil bli mindre enn forventet. Ifølge Riise er manager Rafa Benitez flink til å se hvem som passer inn i laget.

- Jeg kjenner Benitez godt og vet han har en plan med alt han foretar seg, både av spillerkjøp og hvordan laget skal opptre ulike situasjoner. Liverpool vil være med å kjempe i toppen også i år, garantert.

Gull til London

Riise spilte åtte sesonger i den røde Liverpool-trøya, men klarte aldri å vinne ligaen med Men om gamlekopmpisene Dirk Kuyt og Steven Gerrard vil gå helt til topps, er nordmannen noe mer usikker på. Han tror en italiener vil være sjef for årets gullvinner.

- Chelsea blir tøffe å ta i år - de fremstår kanskje som det sterkeste laget. Om jeg skal tippen hvilket lag som til slutt står igjen på toppen så faller jeg ned på Ancelottis Chelsea, sier den norske «veteranen» videre til ABC Nyheter.

Den norske Roma-proffen er videre spent på hva som skjer med «lillebror» i Manchester. Han blir ikke overrasket om City vil blande seg inn i toppen.

John Arne Riise har troen på gamle lagkamerater i Liverpool. (Foto. Scanpix)John Arne Riise har troen på gamle lagkamerater i Liverpool. (Foto. Scanpix)

- De har gjort mange kjøp, men har ikke spilt sammen - det er viktig for å lykkes. Men med så mange stjernespillere i troppen kan man ikke avskrive dem helt. De kan fort blande seg inn i toppstriden.

- Se også opp for Tottenham og Aston Villa, fortsetter aalesundsgutten.

Av enkeltspillere tror han en gammel måljeger igjen vil vise seg fra sin beste side.

- At Man U hentet Michael Owen er nærmest en genistrek. Han har det å score mål latent liggende i kroppen og jeg er overbevist om at han kommer til å bøtte inn mål for United denne sesongen.

- Må bruke tiden godt

I sommer vil Premier League-publikumet stifte bekjentskap med et annet medlem av Riise-familien fra Ålesund. Lillebror Bjørn-Helge signerte for londonklubben Fulham i sommer. John Arne tror Bjørn-Helge må innstille seg på å ta tiden til hjelp dersom han ønsker å oppnå like mye suksess som han selv.

- Han kan ikke gjøre annet enn å bruke den første tiden godt. I starten er det mye somm skal ordnes av praktiske ting samtidig som han skal bli vant til en ny type fotball. Han må lære seg å bli vant med fysikken og tempoet i England.

- Men han har ikke allverdens med tid på seg. Roy Hodgson er kjent for å bytte lite på laget. Om han først havner utenfor er det vanskelig å spille seg inn på laget, sier John Arne Riise til ABC Nyheter.

Bjørn-Helge Riise må overbevise manager Roy Hodgson fort om han skal få spilletid i Fulham - samtidig som han bruke tiden til å finne seg til rette i sin nye klubb, mener storebror John Arne (Foto: Scanpix)Bjørn-Helge Riise må overbevise manager Roy Hodgson fort om han skal få spilletid i Fulham - samtidig som han bruke tiden til å finne seg til rette i sin nye klubb, mener storebror John Arne (Foto: Scanpix)

Personvernpolicy