Politiet tømte kirke for asylsøkere

Det oppsto basketak mellom demonstranter og politiet, da politiet gikk inn i en kirke i København for åhente ut 17 irakere som har fått avslag på asylsøknaden sin.Foto: Andreas Hagemann Bro / Scanpix
Det oppsto basketak mellom demonstranter og politiet, da politiet gikk inn i en kirke i København for åhente ut 17 irakere som har fått avslag på asylsøknaden sin.Foto: Andreas Hagemann Bro / Scanpix

<pDansk politi får kraftig kritikk for å ha tømt en kirke i København for irakiske asylsøkere. Pastor Per Barsland i Brorson-kirken på Nørrebro sier han aldri hadde trodd han skulle oppleve noe slikt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tvang seg onsdag kveld inn i kirken og pågrep 17 irakiske menn som hadde søkt tilflukt der. Barn, kvinner og eldre fikk være i fred, men Barsland mener likevel at politiets opptreden er i strid med alle danske tradisjoner om kirken som hellig fristed.

– Vi har anholdt 17 unge menn. De blir fratatt sin frihet for at vi skal kunne fastslå om de hører til i gruppen av asylsøkere som har fått sine søknader avslått, sa politiets informasjonssjef Flemming Steen Munch torsdag.

– Dette er veldig sørgelig. Jeg var 99 prosent sikker på at politiet ikke ville gå inn i kirken, sier pastor Ramsdal, som forteller at politifolkene var utstyrt med skjold og hjelmer da de gikk til aksjon mot asylsøkerne.

Enkelte av familiene som hadde søkt tilflukt i kirken, har vært i Danmark i opp til ti år. FNs høykommissær for flyktninger UNHCR og flere humanitære organisasjoner hadde bedt myndighetene om å la irakerne få bli. (©NTB)

Personvernpolicy