Leter etter overlevende

Overlevende evakueres  fra landsbyer i Kaohsiung etter at landsbyene deres ble begravet i gjørme. Foto: SCANPIX/REUTERS
Overlevende evakueres  fra landsbyer i Kaohsiung etter at landsbyene deres ble begravet i gjørme. Foto: SCANPIX/REUTERS

<pTaiwanske militære henter ut overlevende etter tyfonen Morakot fra avsidesliggende fjellandsbyer og kunngjør at enda flere soldater skal settes inn i redningsoperasjonen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye 4.000 soldater skal sendes i tillegg til de 10.000 som allerede er i full sving for å redde tusener av overlevende som sitter innesperret i isolerte landsbyer, kunngjorde forsvarsdepartementet torsdag.

Redningsinnsatsen har gått tregt fordi mange veier og bruer til de hardt rammede landsbyene er ødelagt eller vasket bort av frådende vann- og sølemasser.

Dødstallet etter den voldsomme tyfonen i helgen har steget til 108, mens 61 er oppført som savnet. Men det er frykt for at flere hundre andre kan ha blitt begravet under tjukke tepper av gjørme.

Under uværet falt det over 2 meter nedbør som utløste de verste oversvømmelsene på 50 år i de østlige og sørlige delene av landet.

Mens han inspiserte hjelpeoperasjonen i Tainan-provinsen sa president Ma Ying-jeou torsdag at det er kommet tilbud om økonomisk hjelp fra USA, Japan, Singapore og Kina.

Det sluttet omsider å regne torsdag slik at militære helikoptre kunne hente overlevende fra ruinene av landsbyene til en improvisert flystripe i byen Cishan. Gang på gang landet helikoptrene ved en skole, mens engstelige pårørende ventet på å høre eventuelt nytt om slektninger.

De militære har i de siste dagene sporet opp rundt 1.000 innbyggere av Hsiao Lin og to andre landsbyer som hadde berget livet ved å ta seg opp i fjellene før landsbyene deres ble begravd. 300 av dem er til nå hentet ut.

Morakot feide først gjennom Filippinene før den traff Taiwan og deretter fortsatte over mot fastlands-Kina, der 1,5 millioner mennesker ble evakuert. 22 mennesker mistet livet på Filippinene og seks i Kina. (©NTB)

Personvernpolicy