- Seieren reddet høsten

<p><strong>KYNISK:</strong> Drillo vil ikke satse på urutinerte krefter når Norge møter Island og Makedonia. Nå mener landslagssjefen at Norge er med om en play off-plass igjen. (Foto: Scanpix).</p>
KYNISK: Drillo vil ikke satse på urutinerte krefter når Norge møter Island og Makedonia. Nå mener landslagssjefen at Norge er med om en play off-plass igjen. (Foto: Scanpix).

<pMed sterke 4-0 over Skottland er høsten reddet for Drillo. I de resterende kampene vil derfor landslagssjefen være kynisk i uttak av troppen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (ABC Nyheter) På pressekonferansen etter kampen kunne en fornøyd landslagssjef konkludere med at høsten er reddet.

- Seieren i dag reddet høsten. Den gjør at vi fortsatt er med i kampen om play-off og det er lettere å gå de neste kampene i møte. Nå har vi ca. 10-15 % sjanse for å nå play off, mente «professoren».

Før kampen åpnet Drillo for å la unge spillere slippe til i de to siste kampene mot Island (borte) og Makedonia (hjemme), men etter storseieren var han klar på hvem som skal spille.

- Med tap i dag ville det sett annerledes ut, men nå kommer jeg til å være kjempekynisk. De spillerne som er best får starte, om de er 18 eller 40 år spiller ingen rolle, sa Olsen.

- Vi er favoritter

Dermed er det tydelig at sjefen har tro på at Norge kan klare å sikre seg en play off-plass. Men det avhenger også at Skottland snubler i minst èn av sine kamper.

- Vi, sammen med Skottland er favoritter til play off, og de har igjen Nederland som alltid er tøffe og Makedonia som heller ikke er enkle. Men Skottland kan fort vinne begge, mener østfoldingen.

- Vant lett

Olsen oppsummerte kampen som jevn frem til Gary Caldewell fikk se det røde kortet, men at Norge etter det vant enkelt.

- Skottland tok få sjanser, noe som er vanskelig å spille mot, men etter utvisningen kontrollerte vi kampen. Så klart er det gunstig å spille mot ti mann så lenge og i tillegg score på den påfølgende sjansen, sa Drillo.

Landslagssjefen valgte å vente med byttene sine til langt ut i andre omgang. Det hadde han ikke gjort ved et annet resultat.

- Når vi ledet så mye valgte jeg å drøye med å sette inn Iversen. Men hadde vi jaget scoring hadde han kommet inn mye før. Carew trenger en som er god uten ball rundt seg, forklarte han.

Personvernpolicy