Mener skuddskadd mann skjøt seg selv

Mannen i 30-årene som lørdag ble funnet skutt i Edonbakken i Sarpsborg, innrømmer at han skjøt seg selv. Foto: Scanpix.
Mannen i 30-årene som lørdag ble funnet skutt i Edonbakken i Sarpsborg, innrømmer at han skjøt seg selv. Foto: Scanpix.

<pSiktelsene mot de tre personene som var mistenkt for å ha skutt en 30 år gammel mann i Sarpsborg lørdag, er frafalt. Politiet mener mannen skjøt seg selv.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de tre personene som var siktet ble varetektsfengslet i to uker tirsdag. De tre blir løslatt i løpet av kort tid, opplyser politiet.

– Gjennom nye avhør som er utført i dag, har vi kommet fram til at det ikke lenger er grunn til å rette mistanke mot de tre som er pågrepet. Ifølge de nye opplysningene dreier det seg om et vådeskudd med et ulovlig våpen, sier politiadvokat Dag-Fredrik Reymert i Østfold politidistrikt til NTB.

Den skadde mannen var inne til avhør tirsdag, og erkjente at han skjøt seg selv. Han er nå siktet for falsk forklaring og ulovlig våpenbesittelse.

30-åringen ble lørdag formiddag fraktet til Ullevål universitetssykehus med livstruende skader i magen. Han er nå skrevet ut av sykehuset.

28-åringen som tirsdag ble varetektsfengslet, var personen som meldte fra om skyteepisoden. Han satt ved offeret da politiet kom til stedet. Han ble først avhørt som vitne, men senere ble hans status endret til siktet. (©NTB)

Personvernpolicy