- Ikke kjøp musikken min!

Morrissey ønsker ikke at fansen kjøper gamle plater som relanseres. Foto: Travis Shinn
Morrissey ønsker ikke at fansen kjøper gamle plater som relanseres. Foto: Travis Shinn

<pMorrissey advarer igjen fansen mot å kjøpe utgivelser han ikke har gått god for. Han hevder han ikke får penger for cdene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Morrissey går hardt ut mot tidligere arbeidsgivere som relanserer gammelt materiale han har vært involvert i. Dette gjelder både det han tidligere har gitt ut som soloartist samt innspillinger med sitt gamle band, The Smiths.

Oppfordrer til boikott

Den frittalende artisten går faktisk så langt at han oppfordrer fansen til å boikotte relanseringer av hans egne, gamle plater, skriver NME.

Morrissey benytter ofte nettstedet True-to-you.net for å kommunisere med fansen. Gjennom dem forteller han at han ikke får noen form for royalties for den kommende boksen som etter planen skal slippes 2. november. Han avslører samtidig at han aldri har gitt sitt samtykke til at denne boksen skal ut på markedet.

Boksen gis ut av plateselskapet EMI i samarbeid med HMV og Parlophone, og inneholder singler (både A- og B-sider). Den har en innpakning som teller en rekke syvtommers vinylsingler.

Får ikke betalt

«Morrissey ønsker å gjøre det kjent at han ikke har blitt rådspurt av EMI/HMV/Parlophone hva angår den kommende boksen med Morrissey-singler», melder nettstedet.

«Morrissey støtter ikke denne typen utgivelser og ber folk om å la være å kjøpe dem. Morrissey får ikke utbetalt royalties fra EMI for noe fra backkatalogen, og har heller ikke mottatt royalties fra selskapet siden 1992», heter det videre i meldingen.

Om The Smiths-platene som ble relansert gjennom Warner-labelen Rhino i fjor skriver nettstedet videre på vegne av Morrissey:

«Morrissey var heller ikke rådspurt eller involvert i Rhino-boksen med The Smiths-plater, eller Warners relansering av The Smiths-LP-er på 180-grams vinyl. Sist Morrissey mottok royalties-utbetalinger fra Warner er for ti år siden og, igjen, ber han publikum om å ikke kjøpe nye utgaver av gamle LP-er og CD-er».

Ikke første gang

Det er ikke første gang Morrissey går ut med advarsler rundt utgivelser. For ett år siden gikk han tilsvarende ut og advarte fans mot å kjøpe DVD-en «Live At The Hollywood Bowl» med konsertopptak fra en av hans konserter i 2008. Angivelig skal grunnen til at han advarte publikum mot å kjøpe akkurat denne utgivelsen ha vært at han mente at coverdesignen var redselsfull.

Personvernpolicy