Sjikanerte ettåring i nettavis

<p17 måneder gammel gutt ble sjikanert i debattinnlegg hos Haugesunds Avis. Først 13 timer senere ble innlegget fjernet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en artikkel om Googles arbeid med å ta gatebilder i Haugesund, postet en av leserne til Haugesunds Avis' nettutgave et innlegg om at Google «burde ta bilde av den løgne (rare/merkelige) ungen til Arve Kambe».

En time etter at innlegget ble publisert, stengte redaksjonen debatten og gikk hjem fra jobb. Det injurierende innlegget lå ute på nettstedet i 13 timer uten å bli fjernet av redaksjonen. Først da ordføreren i byen ringte, ble det tatt affære og innlegget fjernet.

Det skriver journalisten.no.

Ansvarlig redaktør i Haugesunds Avis, Pål Arne Berg, sier til Journalisten at de ikke har forhåndsmoderering eller registreringskrav i sine kommentar- og debattfelt. Berg forklarer at man har gått gjennom rutinene etter at sjikanen ble oppdaget. I tillegg har redaksjonen valgt å stramme inn nettutgavens «åpningstid».

- Det er klart at det er fryktelig beklagelig, og vi har beklaget dette overfor Kambe og i debatten i lokal medier. Dette er slikt som ikke skulle skje, det er ingen unnskyldning, sier Berg til Journalisten.

Krav om registrering

Flere norske nettaviser (deriblant ABC Nyheter) har krav om registrering eller identifisering av brukere som ønsker å ta del i nettdebatten. Hos Haugesund Avis er denne muligheten per i dag åpen for alle. Berg opplyser imidlertid at avisa vil kreve registrering av mobiltelefonnummer når nytt publiseringssystem er på plass i løpet av høsten.

Redaktør Pål Arne Berg mener likevel at anonyme debatter har sine fordeler.

- Vi har også mange nyttige kommentarer fra leserne. Vi har lesere som forteller at de ikke ville stått fram med opplysninger dersom de ikke kunne være anonyme, av frykt for konsekvensene, sier han.

Opprørt Kambe

Arve Kambe er opprørt over det krenkende innlegget rettet mot hans egen sønn, og etterlyser en bedre kvalitetskontroll pådebattinnlegg på nettet.

Han mener anonymiseringen har gått for langt på nettsidene og at det må tas grep.

- Når man lager et system som tillater at man kan si hva som helt når som helst, da er det gått for langt. Så lenge folk aksepterer å vente i ukevis før de får innlegg på trykk i papiravisen, klarer nettbrukerne å vente noen minutter, sier Kambe til Journalisten.

Kambe har så langt ikke tatt stilling til om han vil klage Haugesunds Avis inn for PFU.

Personvernpolicy