Aung San Suu Kyi dømt

Den burmesiske demokratiforkjemperen <!--[if gte mso 9]><xml>   Normal  0  21     false  false  false               MicrosoftInternetExplorer4  </xml>&#60;![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml>   </xml>&#60;![endif]--> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable 	{mso-style-name:"Table Normal"; 	mso-tstyle-rowband-size:0; 	mso-tstyle-colband-size:0; 	mso-style-noshow:yes; 	mso-style-parent:""; 	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; 	mso-para-margin:0cm; 	mso-para-margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:10.0pt; 	font-family:"Times New Roman"; 	mso-ansi-language:#0400; 	mso-fareast-language:#0400; 	mso-bidi-language:#0400;} </style> &#60;![endif]-->Aung San Suu Kyi ble tirsdag dømt til 18 måneders husarrest. Foto: Scanpix/AFP.
Den burmesiske demokratiforkjemperen  Aung San Suu Kyi ble tirsdag dømt til 18 måneders husarrest. Foto: Scanpix/AFP.

<pDen burmesiske demokratiforkjemperen ble tirsdag dømt til ytterligere 18 måneders husarrest.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aung San Suu Kyi ble dømt til tre års fengsel og straffarbeid av en domstol i Burma tirsdag, men lederen for militærjuntaen gjorde om straffen til husarrest i 18 måneder, sier en statsråd til AFP.

Dommen vakte med en gang sterke reaksjoner fra Storbritannia og andre land, fordi den innebærer at den 64 år gamle opposisjonslederen vil forbli i varetekt under valget militærjuntaen i Burma har åpnet for til neste år.

Suu Kyi har allerede sittet i husarrest i 14 av de siste 20 årene, siden Burmas regjerende junta nektet å anerkjenne valgseieren til hennes Nasjonale allianse for demokrati i 1990.

Suu Kyi var tiltalt for å bryte betingelsene for sin husarrest etter en bisarr hendelse der en amerikansk mann, John Yettaw, svømte til huset hennes ved en innsjø i mai.

Men innenriksminister general Maung Oo sier utenfor retten at den militære lederen for Burma, Than Shwe, har undertegnet en spesialordre som gjør om straffen, og beordrer 18 måneders husarrest som straff.

Den amerikanske mannen som var medtiltalt i saken ble dømt til totalt sju års fengsel og straffarbeid.

John Yettaw (54) utløste rettssaken da han svømte til Kyis hus i mai. Han fikk tre år for brudd på sikkerhetslovene, tre år for brudd på immigrasjonsbestemmelsene og et år for ulovlig svømming.

Personvernpolicy