PLATE (EP): Modest Mouse: «No One's First And You're Next» (Epic/SonyBMG)

Greit supplement

Modest Mouse er aktuelle med ny EP med overskuddsmateriale. Foto: SonyBMG (promo)
Modest Mouse er aktuelle med ny EP med overskuddsmateriale. Foto: SonyBMG (promo)

<pModest Mouse fyller pausen med overskuddsmateriale.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 «No One's First And You're Next» «No One's First And You're Next»

(ABC Nyheter): «No One's First And You're Next» er en EP, eller snarere et godt gammeldags minialbum.

Utgivelsen består av åtte overskuddslåter som Modest Mouse kunne hatt med, men som ikke ble inkludert på bandets to siste ordinære albumutgivelser; «Good News For People Who Love Bad News» (2004) og «We Were Dead Before The Ship Even Sank» (2007).

Noen av sporene har imidlertid vært ute både som A- og B-sider på singler, mens de øvrige ikke er gitt ut offisielt tidligere. EP-en inneholder også «King Rat», sporet som nylig fikk mye oppmerksomhet fordi avdøde Heath Ledger har bidratt ved å regissere musikkvideoen kort tid før hans død.

Ikke representativt

Låtene på «No One's First And You're Next» er, til tross for at de ble snekret sammen og opprinnelig innspilt for flere år tilbake, ikke fryktelig representative for Modest Mouses uttrykk på studioplatene de har gitt ut i samme periode.

Det kan selvsagt ha å gjøre med at flere av bidragene her er spilt inn på nytt, mens medmusikantene i Dirty Dozen Brass Band bidrar i å strekke lydbildet langt utenfor de rammene som Modest Mouse selv vanligvis holder seg innenfor. Blåsere og dixielandreferanser gir musikken her et betraktelig mer kanter enn det mer behagelig og svevende som har gjort seg til kjenne på bandets tidligere utgivelser.

Det betyr imidlertid ikke at låtene bør arkiveres som andreklasses materiale. Kvalitetsmessig opprettholder Modest Mouse et jevnt over akseptabelt, dog ikke like høyt nivå her som de har gjort det på sine ordinære utgivelser.

Personvernpolicy