Meny

For late til å skifte tv-kanal

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Briter er så late at en av seks ikke gidder bytte kanal hvis fjernkontrollen ikke virker, viser en ny studie.

Mer enn halvparten av de spurte sa de ville ta heisen heller enn å gå opp to trapper for å komme til kontoret, og trekvart av respondentene hadde for lite energi til å ha samleie ved slutten av en lang dag.

- Ofre for latskap

En hel generasjon risikerer å bli offer for latskap, advarer organisasjonen Nuffield Health, som bestilte undersøkelsen.

- Ferdigmat, fjernkontroller og til og med internetthandel bidrar alle til et farlig lat og giddalaust Storbritannia, sier doktor Sarah Dauncey, som er medisinsk sjef ved organisasjonen.

- Landet har kommet inn i en negativ latskapsspiral som vi må gjøre slutt på, la hun til.

Og hun advarte: Hvis vi ikke tar kontroll over dette problemet vil en hel generasjon bli for slappe for selv de enkleste oppgaver.

I undersøkelsen ble mer enn 2000 voksne spurt. 15 prosent sa at dersom fjernkontrollen til tv-apparatet var ødelagt ville de foretrekke å se på den samme kanalen heller enn å reise seg og bytte til et annet program.

Har ikke overskudd til sex

36 prosent sa de ikke ville løpe for å nå igjen bussen, 59 prosent tok heisen istedenfor å gå opp bare to trapper, og 52 prosent av hundeeierne sa de ikke orket å lufte hunden.

73 prosent hadde ikke overskudd til sex, mens 64 prosent av foreldre var for slitne til å leke med barna, noe som skapte bekymring om barns overvekt. En av seks førskolebarn er allerede overvektige i Storbritannia.

- Folk trenger å bli bedre trent, ikke bare for sin egen skyld, men også av hensyn til familie, venner og - tydeligvis – deres husdyr.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus