For late til å skifte tv-kanal

<pBriter er så late at en av seks ikke gidder bytte kanal hvis fjernkontrollen ikke virker, viser en ny studie.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn halvparten av de spurte sa de ville ta heisen heller enn å gå opp to trapper for å komme til kontoret, og trekvart av respondentene hadde for lite energi til å ha samleie ved slutten av en lang dag.

- Ofre for latskap

En hel generasjon risikerer å bli offer for latskap, advarer organisasjonen Nuffield Health, som bestilte undersøkelsen.

- Ferdigmat, fjernkontroller og til og med internetthandel bidrar alle til et farlig lat og giddalaust Storbritannia, sier doktor Sarah Dauncey, som er medisinsk sjef ved organisasjonen.

- Landet har kommet inn i en negativ latskapsspiral som vi må gjøre slutt på, la hun til.

Og hun advarte: Hvis vi ikke tar kontroll over dette problemet vil en hel generasjon bli for slappe for selv de enkleste oppgaver.

I undersøkelsen ble mer enn 2000 voksne spurt. 15 prosent sa at dersom fjernkontrollen til tv-apparatet var ødelagt ville de foretrekke å se på den samme kanalen heller enn å reise seg og bytte til et annet program.

Har ikke overskudd til sex

36 prosent sa de ikke ville løpe for å nå igjen bussen, 59 prosent tok heisen istedenfor å gå opp bare to trapper, og 52 prosent av hundeeierne sa de ikke orket å lufte hunden.

73 prosent hadde ikke overskudd til sex, mens 64 prosent av foreldre var for slitne til å leke med barna, noe som skapte bekymring om barns overvekt. En av seks førskolebarn er allerede overvektige i Storbritannia.

- Folk trenger å bli bedre trent, ikke bare for sin egen skyld, men også av hensyn til familie, venner og - tydeligvis – deres husdyr.

Personvernpolicy